Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Kriptoyu Kurtaramadı: Milyarlık Fondan Sadece 30 Milyon Dolar Kullanıldı!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in Endüstri Kurtarma Fonu (IRI) istediği başarıyı elde edemedi.

Binance, FTX’in iflasından kısa süre sonra kripto para sektörünü hayatta tutabilmek için 1 milyar dolarlık Endüstri Kurtarma Fonu’nu duyurmuştu. Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) o günlerde yaptığı bir açıklamada, “Sektörün 2023’te değil, şimdi kurtarılmaya ihtiyacı var.” ifadelerine yer vermişti.

Bloomberg tarafından 10 Ekim günü sunulan haberde, Binance tarafından başlatılan bu girişimin fiyaskoyla sonuçlandığına yer verildi. Kurtarma fonu, sıkıntılı kripto varlıklarını satın almak ve sektörü desteklemek için kullanılacaktı ancak sunulan detaylı araştırmaya göre ne istenilen miktarda fon toplandı ne de zor durumdaki kripto para projelerine amaçlanan yardım ulaştırıldı.

Bloomberg’in kurtarma planıyla bağlantılı kamuya açık kripto para cüzdanları üzerinde yaptığı bir analize göre IRI adlı bu girişim, başlangıcından bu yana 30 milyon dolardan daha az para dağıtabildi.

Jump CryptoPolygon Ventures, Aptos Labs, Animoca BrandsGSRKronos ve Brooker Group söz konusu kurtarma fonuna 50 milyon dolar ile katılmayı taahhüt eden isimler arasındaydı fakat bu fon miktarı da bir araya getirilemedi. Kurtarma fonuna katılmayı taahhüt eden 9 katılımcıdan sadece 1’i taahhüt ettiği fonların tamamını kullandı.

Fonun duyurulmasından kısa süre sonra 150 farklı kuruluş yardım için başvuruda bulunmuştu. Bu kuruluşlara da gerekli destek sağlanamadı. Binance CEO’su CZ kasım ayında verdiği bir röportajda, girişimin oldukça şeffaf olduğunu ve 14 projeyi finanse ettiklerini belirtmişti.

Kripto para sektörü halen daha nakit sağlama konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyor. Son olarak Çinli Bitcoin (BTC) devi Bitmain, çalışan maaşlarına uyguladığı geçici kesintiyle gündeme gelmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!