Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Yatırım Firması, Kriptodan ‘Şimdilik’ Uzak Duruyor

Amerika’nın ve dünyanın en büyük yatırım firmalarından birisi olan Schwab, yaptığı açıklamada kripto para sektöründen şu an için uzak durmayı düşündüklerini açıkladı.

Portföyünde 3.2 trilyon dolarlık ürün barındıran ve bu yönüyle Fidelity gibi rakipleri ile ciddi bir mücadele içerisinde olan firmadan yapılan açıklamada, kripto paralar ile ilgili olarak şu anda şirketin bir tasarrufunun olmadığı ifade edildi.

Schwab Kurumsal İletişim Direktörü Rob Farmer, yaptığı açıklamada firma olarak şu anda kripto para tradig hizmetlerine doğrudan olarak müdahil olmayı düşünmediklerini söylerken, sözlerine şunları ekledi:

”Yatırımcılar da, aslında bu ürünlerin çok ciddi spekülatif ajanlar olduğunu göz ardı etmeden davranmak durumundalar.”

Facebook’un kripto para projesi olan Libra’da da dernek yönetimi içinde yer alıp almayacakları sorulan Schwab başkanı Walt Bettinger, o dönem yaptığı açıklamada bu soruyu zaman içinde yanıtlamak istediklerini ifade etti.

Ancak Fidelity ve diğer dev kurumların bu alanda sektörün içine girmiş durumda olması, belki de Schwab ve ona benzer kurumların, elini çabuk tutmasını sağlayabilir.

Schwab’ın, kripto para alanında önümüzdeki dönemde ciddi bir hamle yapmasının muhtemel olduğu da, yine bazı analist ve otoriteler tarafından dile getirilebiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment