Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Yatırımcı Andreessen Horowitz, İki Fonu İçin 2.75 Mİlyar Dolar Topladı

Kripto para sektörünün en dev yatırımcıları arasında gösterilen Andreessen Horowitz, iki yeni fonu için toplamda 2.75 milyar dolarlık bir meblağ topladığını, yaptığı basın açıklaması ile duyurdu.

Bu toplanan paranın 2 milyar dolarının LSV Fund I için harcanağı ifade edilirken, kalan miktarın ise erken dönem şirketlere yapılacak yatırımlarda kullanılacağı belirtildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Andreessen Horowitz partneri Scott Kupor, fon ilk kurulduğunda kripto para sektörünün hiç gelişmemiş olduğunu ifade ederken, daha sonra ise hem sektörün hem de kendi yatırımlarının hızla büyüdüğünü belirtti.

Andreessen Horowitz’in kripto para ile ilgili yaptığı yatırımların listesine bakıldığında ise; göze çarpan bazı tanıdık isimler var. Firma, yatırım yaptığı kripto para ilişkili projeler arasında Bitcoin, Ethereum ve Trust Token gibi bilindik simaları gösteriyor.

Firma, aynı zamanda kuruluşundan bir süre sonra, Ethereum ağında yerleşen ve stabil kripto para platformu olan Maker DAO’ya da ciddi oranda yatırım yapmıştı. Birçok başarılı şirkete erken dönemde iyi yatırımlar yapan ve bunun meyvelerini toplayan firma, aynı zamanda işleyiş konusunda da yeni bir sürecin kapılarını açtı.

Geçtiğmiiz aylarda yapılan açıklamada; firmanın tüm çalışanlarının statüsünü değiştirdiği ifade edilmişti. Andreessen Horowitz’in bu sayede farklı alanlarda daha riskli ve görece sıra dışı yatırımlar yapma arayışıdna olduğu belirtilmişti. Bakalım, bu iki fonda toplanacak paranın yatırılacağı şirketler, hangileri olacak?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment