Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Devlet Destekli İlk Kripto Para Dubai’de Çıkıyor!

Yerel medya kuruluşlarının duyurduğuna göre Dubai resmi kripto para birimi olan emCash’i piyasaya sürüyor.

Dubai Ekonomisi Genel Müdür Yardımcısı Ali İbrahim’e göre bu token “çeşitli hükümet ve hükümet-dışı servisler tarafından tedavülü zorunlu para birimi olarak kabul edilecek” ve ” insanların içtiği kahveden tutun da çocukların okul ücreti ödemelerine kadar geniş bir alanda kamu yararına kullanılacak ve para transferleri yapılabilecek.”

Dubai Blockchain teknolojisini benimsiyor

Kripto paraların esnekliği ve kolaylığı Dubai için çift taraflı bir kazanç sağlıyor. Hükümet blockchaini kuvvetle destekliyor ve bunu teknolojideki köklü değişimin önümüzdeki dalgası olarak görüyor. İbrahim’e göre:

“Hızla değişen çevre ve inovatif teknolojilere uyum sağlama hevesi Dubai’yi iş yapmak için kusursuz bir yer haline getiriyor. Bu proje, hırsımızı ortaya koyan çok önemli bir örnek ve aslında hep beraber yepyeni bir ekonomik ekosistem kuruyoruz. Blockchain, finansal işlemleri (transaction) daha ucuz kolay ve güvenli yapmanın yanında hükümetler, işletmeler ve kullanıcılar için de büyük avantajlar sunuyor.”

Dubai, birçok servis ve şirketle blockchain teknolojisine uyum sağlıyor ve Doğu dünyasında Finansal teknolojinin merkezi haline gelmek istiyor. Daha önce Dubai’de bazı özel mülkler tamamen Bitcoin ile satılmıştı.

Yeni kripto para, ülkenin blockchain yaklaşımını daha da ileriye taşıyacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Zeki
    Posted 04 Ekim 2017 - 02:33 02:33

    İyi geceler
    Bu kripto parayı nerelerden alabiliriz bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

Leave a comment