Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin, ABD’nin Milli Borcu Arttırmasına Rağmen Sabit Kalıyor

ABD Senatosu Bütçe Komitesi, 2018 yılı için önerilen bütçe tasarısını Kongre’ye sundu. Önerilen bu tasarının ardından, Meclis de kendi bütçe tasarısını sunacak ve bu iki bütçe arasında bir karar kılınıp, nihai karar Beyaz Saray’a iletilecek.

Senato’nun ortaya attığı bütçe tasarısı, bu yıl için ayrılan federal harcama limitinin arttırılmasını talep ediyor. Hayret veren şey ise, bu tasarıya göre ABD’nin milli borcuna 1,5 trilyon $ daha eklenmiş. Komite üyeleri vergi indirimine gidilmesi durumunda ekonominin daha fazla büyüyeceğini, bu yüzden de borç ödemelerinin dengeleneceğini düşünüyor.

Senato’nun önerdiği tasarıya göre, 2019 yılından sonra savunma sanayisi harcamaları dışındaki masraflarda kesintiye gidilecek ve önümüzdeki 10 yıl boyunca tasarruf edilecek. Hem Senato’nun hem Meclis’in amacı, o süre zarfında bütçeyi dengeli hale getirmek.

Bitcoin mi Dengesiz?

ABD hükümetindeki Federal Rezerv yetkililerinden gelen açıklamaların ardından böyle bit bütçe tasarısının ortaya atılması, hükümete olan güveni arttırmanın aksine azaltıyor. ABD hükümeti daha fazla para basmaya devam edip milli borcu arttırırken (şuanda 19 trilyon $), Bitcoin’in belli bir limiti bulunuyor.

Pek çok analiste göre Bitcoin’in kullanım alanı ve likiditesi arttıkça, 1 Bitcoin’in fiyatı da kaçınılmaz olarak artmaya devam edecek. Federal Rezerv Bankası milli borç oranını dengede tutmak adına daha fazla para bastıkça, Bitcoin’in fiyatı istikrarı sayesinde artmaya devam edecek. Kim bilir, belki de fiyat arttıkça insanların “Bitcoin balon, patlayacak” tarzındaki düşünceleri değişmeye başlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment