Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Tekrar Uçuyor, NEO İse Hemen Arkasında

Bitcoin fiyatları Jamie Dimon ve Çin‘den gelen haberlerin olumsuz etkilerinden kurtulmuşa benziyor.

Haberin yazım saatine göre Bitcoin fiyatı 4434 $ civarında. Bu miktar Bitcoin’in 9 Eylül’den beri gördüğü en yüksek fiyat.

Çinli yasal düzenleyicilerin kararıyla Bitcoin borsalarının yavaş yavaş kapatılması, JPMorgan CEO’su Jamie Dimon’dan gelen yorumlar derken geçtiğimiz birkaç haftada yalnız Bitcoin değil, tüm kripto para piyasası ciddi yara almıştı.

Çin’in borsaları yasaklamasının ardından Çinli yatırımcılar bu duruma çözüm olarak yakın ülkelere, Japonya gibi, geçiş yapmaya başlamıştı. Jamie Dimon’un olumsuz açıklamalarına ise piyasanın tanıdık isimlerinden cevap gelmişti.

Dün, yani pazar günü, yaşanan artışta önemli bir katkının ise Katalanlar’dan geldiği düşünülüyor. İspanya’da Katalonya’nın bağımsızlığı için yapılan referandumda Katalan katılımcılardan %90 oranında bağımsızlık yanlısı cevap çıktı.

Bu olayın Bitcoin üzerinde etkileri olduğuna dair yorumlar gelmeye devam etse de tam anlamıyla “kanıt” diyebileceğimiz bir şey henüz yok.

Bitcoin artış yaşarken, alternatif kripto paralar da bir süredir cansız kalmıştı. Ancak NEO bu piyasaya biraz hareketlilik getirdi ve 24 saat içinde yaklaşık %15’lik bir artış yaşadı.

NEO’nun yaşadığı bu artışın sebebi olarak Kore borsalarından NEO’ya gelen destek ve NEO ile Çin hükümeti arasında -dedikodudan öteye henüz geçemeyen- ortaklık söylentileri gösteriliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment