Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Devletlerin Bitcoin İçin Yasak Getirmesi Mümkün Değil”

Twitter kullanıcısı Moon Capital paylaştığı bir dizi tweet ile devletlerin Bitcoin için yasak getiremeyeceklerini öne sürdü. Hükümetlerin Bitcoin’i yasaklama çabalarının, Usain Bolt’a karşı koşulacak 100 metrelik yarışta sendelemeye benzeyeceği söylendi.

Bitcoin destekçisi Moon Capital hesabı Twitter’da “devletler Bitcoin’i yasaklayabilir” iddialarına karşı bir dizi açıklamada bulundu. Bu iddianın oldukça abartıldığını ileri süren Moon Capital, bunun neden makul bir fikir olmadığını düşündüğünü açıkladı.

Sözlerine bu argümanı sunanların Bitcoin’i dünyanın en önemli parasal değeri olarak kabul etmiş olduğu ile başlayan Moon Capital bu kişilerin, Bitcoin’in inanılmaz derecede değerlenerek, hükümetleri dahi tehdit edebileceğini anladıklarını dile getirdi.

1933’teki altın yasakları ile günümüz şartları bir değil

Moon Capital genel olarak pek çok kişinin devletlerin yasak getirebileceği iddiasının temelini 1933 yılında ABD’de gerçekleşen özel altın mülkiyeti yasağını gösterdiğini dile getirdi. Moon Capital’a göre bu olayı temel gösteren insanlar yasağın Amerikan Doları’nın sabitlenmiş miktarda altın ile değiştirilebilir olmasından dolayı geldiğini unutuyorlar. Bu o dönemin şartlarına göre ekonomiyi canlandırmak için atılmış bir hamleydi.

Moon Capital günümüzde Fed ve ABD hükümetinin ekonomiyi canlandırmak için BTC ya da altına sabitlenmemiş bir para birimine sahip olduğunu ve istedikleri zaman teşvik için onu basabileceklerini söylüyor. Yani 1933 yılındaki gibi doların dalgalanmasını önlemek için Bitcoin’i yasaklamaları gerekmiyor.

Bitcoin’in yasaklanması onu öldürmez

Moon Capital açıklamalarına, Bitcoin’in merkeziyetsiz ve küresel bir ağ olduğunun altını çizerek devam ederken; olası bir yasaklamanın Bitcoin’i öldüremeyeceğinin altını çizdi. Moon Capital Bitcoin’in tam anlamı ile bitirilmesi için var olan her Bitcoin’i fiziksel olarak bulup bu bilgisayarların imha edilmesi gerektiğini söyledi. Moon Capital’a göre hükümetler uyuşturucu, silah veya alkol yasaklarında başarısız olurken nasıl BTC gibi fiziki olmayan bir varlığı yasaklamada başarılı olabilir?

Moon Capital açıklamalarında, Preston Pysh tarafından atılan tweete de yer verdi. Tweet’e göre Bitcoin’i yasaklayan bir ülke Usain Bolt’a karşı 100 metrelik bir yarışın başlangıcında sendelemeye eşdeğer bir hareket olur. Şu anki durumun yasaklamadan çok barışma yolunda olduğunu söyleyen Moon Capital, buna örnek olarak BTC destekçisi senatörlerin seçildiğini vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!