Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dikkat! Aralarında Türkiye de Var: Alman Regülatörler Kripto Para Yatırımcılarını Uyardı

Almanya’nın finans piyasaları regülatörü BaFin, “Godfather” olarak adlandırılan zararlı yazılımın binlerce Android kullanıcısının kripto para ve mobil bankacılık uygulamalarını hedef aldığı konusunda uyardı.

BaFin yayınlandığı yakın tarihli bir bildiride, Android tabanlı dolandırıcılık yazılımlarına karşı uyarıda bulundu. “Godfather” olarak adlandırılan kötü amaçlı yazılımın, kripto para ve mobil bankacılık uygulamalarını hedef aldığı ve kullanıcı verilerini topladığı bildirildi.

Kötü amaçlı bu yazılımın, 110 kripto para ticaret platformunu ve 94 kripto para cüzdan uygulamasını hedef aldığı da belirtildi. Buna ek olarak söz konusu zararlı yazılım, sadece kripto uygulamalarını değil yaklaşık 200 kadar farklı bankacılık uygulamasıyla da etkileşime geçiyor. Godfather ile ilgili ilk uyarılar aralık ayında ortaya çıkmış, kötü amaçlı yazılımın Android cihazları etkilediği ve 16 ülkedeki kullanıcıları hedef aldığı bildirilmişti.

Siber güvenlik ajansı Group-IB, Godfather truva atını ilk olarak 2021 yılında keşfettiklerini ancak büyük kod yükseltmeleri ve iyileştirmelerden geçen kötü amaçlı yazılımın faaliyetinde birkaç ay içinde büyük bir artış görüldüğünü bildirdi. Group-IB tarafından sunulan verilere göre söz konusu truva atı yazılımından en çok etkilenen ülkeler arasında Türkiye, İspanya, Kanada ve Almanya yer aldı.

Düzenleyici kuruma göre, kötü amaçlı yazılımın kullanıcıların cihazlarına nasıl saldırdığı henüz belirlenemedi. Öte yandan kötü amaçlı yazılımın iki faktörlü kimlik doğrulama kodlarını almak için anlık bildirimler gönderdiği biliniyor. BaFin yetkilileri konu hakkında açıklamalarında “Bu verilerle siber suçlular tüketicilerin hesaplarına ve cüzdanlarına erişim sağlayabilir” ifadelerine yer verdi. Yetkililer özellikle Android kullanıcılarını doğrulanmamış kaynaklardan dosya indirmemeleri konusunda uyardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!