Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dikkat! Hackerlar Kripto Paralarınızı Çalmak İçin Yeni ve Korkutucu Bir Yöntem Denemeye Başladı!

Kripto para piyasası, Bitcoin‘in piyasaya çıktığı ilk tarihlerden bu yana yüzlerce belki de binlerce defa ufak – orta ve büyük çaplı hacklenme olayları il anıldı ve regülatörler tarafından en çok değinilen noktalardan birisi de bu olarak biliniyor.

SIM kart değişimi, e-mail hackleme yöntemleri, phishing olarak bilinen yemleme, kötü amaçlı yazılım kullanımı ve hatta direkt olarak adam kaçırmaya bile başvuran kötü amaçlı kişiler, Breakermag kaynağının aktardığı bir habere göre yine farklı bir yöntem ile risk oluşturmaya devam etmekteler. İddiaya göre şu sıralar popüler olmaya başlayan yeni yöntem, üzerinde photoshop veya buna benzer programlar ile oynanmış fotoğrafları temel almakta. İnsanların kripto para hesaplarına erişmek isteyen kötü amaçlı kişiler, kripto para borsaları gibi finansal kurumları kandırmak ve çift faktörlü doğrulamayı devre dışı bırakmak için buldukları fotoğrafların üzerinde oynama yaparak bunları borsalara iletmekte.

TheChain: Image

Geçtiğimiz tarihlerde gündeme gelen bir haberde, Binance kripto para borsasının da aralarında olduğu kripto para platformlarından, kullanıcıların kimlik doğrulama için gönderdikleri ve içerisinde kimlik bilgileri ile o günün tarihi, kullanıcının yüzü ve borsanın adı bulunan fotoğrafların dark web üzerinden çok uygun miktarlara satıldığı vurgulanmıştı.

Hold Security firmasının güvenlik şefi Alex Holden, hackerların grafik tasarımcılar ile çalıştıklarını ve dark web üzerinden aldıkları fotoğrafları, üzerinde hafif oynama yaparak değiştirip borsalara yeni şifre için gönderdiklerini belirtmekte. Birçok kripto para borsasının fotoğrafı detaylı incelemediğini ve sadece isim, doğum tarihi, pasaport veya kimlik numarası ile küçücük gözüken pasaport veya kimlik fotosuna baktığını belirten Holden, hackerların özellikle Xcoin ve Bittrex borsalarında bu yöntemi denediğini açıkladı.

Görünüşe göre kripto para birimleri ile ilgili hacklenme olayları, asla son bulmayacak gibi duruyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment