Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New York Federal Rezerv Bankası: Kripto Paralar Yakın veya Orta Vadede Dolara Rakip Olmayacak!

New York Federal Rezerv Bankası yakın zamanda yaptığı bir açıklamada, kripto para birimlerinin önümüzdeki yıllarda uluslararası bir parasal olay olma ihtimalinin oldukça düşük olduğu vurguladı. 

Kripto Paralar Kriterleri Karşılayamaz

11 Şubat tarihinde New York FED tarafından ABD dolarının üstünlüğü hakkında yayınlanan bir araştırmada, kripto para birimlerinin ana akım halk tarafından kullanım görüyor olmasına rağmen, bunların sadece uzun vadede ciddi bir kullanım görebileceğine değinildi. Banka yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda, kripto paraların yakın veya uzun vadede uluslararası bir para birimi olabilmek için gerekli kriterleri karşılayamadığına dikkat çekildi.

Aslında ABD tabanlı finansal kurumlar ve bankalar daha önce de kripto para birimlerine karşı benzer açıklamalarda bulunmuşlardı. Geçtiğimiz yılın Nisan ayında San Francisco Federal Rezerv Bankası lider kripto para birimi Bitcoin‘in, gerçek bir para birimi olmak için gereken özelliklere sahip olmadığını vurgulamıştı. Bankalar ve finansal kurumlar kripto paralar konusunda ‘doğal olarak’ olumsuz bir tutuma sahip olsa da, birçok kişi veya kurum onlarla hem fikir değil.

Twitter CEO’su Jack Dorsey geçtiğimiz hafta içerisinde Bitcoin’in ”internetin küresel para birimi” olacağını ifade etmiş ve dolaylı yoldan bankalara ve Bitcoin ile diğer kripto para birimlerinin, gerçek para birimi özelliklerine sahip olmadığını belirtenlere karşı bir argüman ileri sürmüştü.

New York FED, araştırmasını doların büyük bir farkla dünyanın egemen para birimi olduğunu açıklaması ile noktalansa da, son yıllarda yaşanan değişimler ve hamleler yakında bu cümlenin değişmesine neden olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment