Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dikkat! Metamask Yeni Kripto Para Dolandırıcılığına Karşı Uyardı: İşte Çözümü

Kripto para cüzdanı Metamask, yeni bir dolandırıcılık türüne karşı kripto para kullanıcılarını uyardı.

Metamask tarafından paylaşılan bir sosyal medya gönderisinde, yeni bir dolandırıcılık türüne yer verildi. “Adres Zehirlenmesi” olarak tanımlanan bu dolandırıcılık türünün detayları kullanıcıları şaşırttı. Paylaşılan detaylara göre suçlular kullanıcıları para transfer edecekleri adres konusunda yanıltarak kazanç elde ediyor. Bu yanıltma, belirli bir süreci ve çalışmayı gerektirse de şimdiye kadar yüklü miktarda varlığın bu şekilde çalındığı tahmin ediliyor.

Şimdiye kadar görülen dolandırıcılık yöntemlerinden farklı olarak tanımlanan bu sistemde, dolandırıcılar özel yazılımlar kullanarak bir “kopya adres” yaratıyor ve kullanıcının işlem yaptığı adresi taklit ediyor. Dolandırıcılar, hedef olarak belirledikleri adreslerin sıklıkla ticaret yaptığı belirli cüzdan adreslerini baştan ve sondan birkaç numarayı dahil ederek kopyalıyor.  Ardından o adrese önemsiz miktarda para göndererek asıl hedefinde olan kullanıcıyı ağına çekiyor ve kullanıcının txn geçmişinde bir truva atı yaratmış oluyor. Kullanıcı gelecek sefer işlem geçmişinden para göndermek istediği adresi kopyaladığında, bu adres dolandırıcılara ait olabiliyor.

Metamask tarafından belirtildiği üzere “Adres Zehirleme” dolandırıcılığı temelde kullanıcı ihmaline ve kripto para cüzdan adreslerinin kullanıcıların ezberleyemeyeceği kadar uzun olmasına dayanıyor. Kullanıcıları bu yeni dolandırıcılık sistemine karşı uyaran Metamask, önce bir adresin ortasındaki harflerin ya da numaraların karşılaştırılıp teyit edilmesi tavsiyesinde bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!