Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İflas Eden Kripto Para Şirketinden Bazı Yöneticilere Özel Dolgun Maaş

İflas eden kripto kredi şirketi BlockFi varlık ve yükümlülük beyanı belgelerini kamuoyuyla paylaşarak iflas sürecine dair şeffaflık sağladı. Yayımlanan belgelerde bazı yöneticilere “elde tutma programı” kapsamında ciddi oranlarda zam yapıldığı görüldü.

BlockFi tarafından 12 Ocak’ta sunulan belgelerde, şirketin 11. Bölüm iflas koruması için başvurmasına kadar olan sürece dair mali durum bilgilerine yer verildi. Kamuoyuna sunulan belgeler, üst düzey yönetimin FTX ile yapılan kredi anlaşması nedeniyle 800 milyon dolar öz kaynak kaybettiğini ortaya koydu. BlockFi CEO’su ve kurucusu Zac Prince 412 milyon dolarlık bir kayıpla en büyük darbeyi aldı. Fakat ardından üst düzey yöneticilerin maaşlarına adeta bu durumu telafi etmek için 500.000 dolara varan miktarlarda zam yapıldı.

Öte yandan üst düzey yöneticilerin varlıklarını da ortaya koyan belgelere göre CEO Prince, 21 Kasım 2022 itibariyle platformda bulunan 1,4 milyon dolar ile yönetim ekibi içinde en önemli mevduata sahipti. Firmanın finans müdürü Amit Cheela‘nın BlockFi’de 292.000 doları bulunurken, Flori Marquez platformda 109.000 dolar tutuyordu.

Hatırlanacağı üzere BlockFi, şirket yetkililerinin iflastan önce ve sonraki dönemde herhangi bir para çekme işlemi yapmadığını öne sürmüş ve yakın zamanda tüm mali durum tablosunun yayınlanacağını belirtmişti.

Bu beyan doğrultusunda sunulan belgelerde 14 Ekim‘den bu yana platformdan herhangi bir kripto para çekmediği ve 17 Ağustos‘tan sonraki süreç boyunca 0,2 BTC‘den büyük bir para çekme işlemi yapmadığı kanıtlanmış oldu. Ayrıca yayımlanan raporlar, yönetim ekibinin para çekme işlemlerinin 2022’deki toplam hacmin % 0,15‘ini temsil ettiğini ortaya koydu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!