Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Kurucusu SBF İflas Konusunda Binance CEO’su CZ’yi Suçladı: Kimsenin Parasını Çalmadım

İflan eden kripto para borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried (SBF), FTX.US’in kullanıcı varlıklarını geri ödeyebileceği iddialarını yinelerken iflas için Binance CEO’su Changpeng Zhao’yu (CZ) suçladı.

SBF 12 Ocak tarihinde yayınladığı bir blog gönderisinde, FTX ve Alameda’nın iflasına değinirken hakkında öne sürülen iddialara da cevap verdi. Herhangi bir şekilde para çalmadığının altını çizen kurucu, tüm varlıklarının FTX mağdurlarının tazminatı için kullanılmasına dair teklifte bulunduğunu da iddia etti. Kurucu, iflaslara dair açıklamalarda bulunurken FTX.US’in kullanıcı varlıklarından daha fazla varlığa sahip olduğunu yeniden öne sürerek ABD’li kullanıcılara neden hala geri ödeme yapılmadığını anlamadığını belirtti.

SBF yazısında kesinlikle fon çalmadığını hatta tüm varlıklarının FTX mağdurları için kullanılmasını teklif ettiğini iddia etti. FTX International’ın hala milyarca dolar varlığa sahip olduğunu dile getiren kurucu, iflasın sebeplerinin Alameda’nın piyasa riskini doğru yönetememesi, kripto para piyasasında yaşanan düşüş ve Binance CEO’su CZ tarafından yapılan hızlandırılmış bir darbe olduğunu öne sürdü.

Alameda’nın kabaca 2021 yılında 100 milyar dolarlık bir varlığa sahip olduğunu öne süren SBF, şirketin risk yönetimi konusundaki başarısızlığı nedeniyle varlıklarının %80’inin eridiğini ve bu durumun FTX’i de etkilediğini aktardı.

Öte yandan kurucu, buna rağmen kasım ayında operasyonlar sürdürülebilir haldeyken CZ tarafından yapılan planlı bir saldırı sonucunda Alameda’nın ödeme yapamaz hale düştüğünü dile getirdi.  FTX’in iflastan önce dahi yeterli varlığı bulunduğunu ve yalnızca birkaç hafta verilse tüm müşterilerinin fonlarını iade edebileceğini söyledi. İflastan önce yaklaşık 5 milyar dolar çekildiğini dile getiren kurucu, buna rağmen şirketin 8 milyar dolar değerinde varlığa ek 4 milyar dolar değerinde yatırımı bulunduğunu belirtti. SBF, şirketin iflas mahkemesine gitmesi yönünde baskıların, müşteri varlıklarının ödenmesine engel olduğunu iddia etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!