Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jim Cramer Milyarlık Silvergate’e İşaret Etti: “İşler Tehlikeli Olmaya Başladı”

Reyting rekorları kıran ABD’li popüler sunucu Jim Cramer, dijital varlık odaklı yatırım bankası Silvergate’in aldığı 4,3 milyar dolarlık krediye işaret etti ve işlerin gerçekten tehlikeli olmaya başladığını öne sürdü.

Cramer 11 Ocak tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, kripto para bankası Silvergate’in son zamanlarda yaşanan para çekme dalgasına karşı korunmak amacıyla yarı resmi bir kurum olan Federal Konut Kredisi Bankası’ndan aldığı 4,3 milyar dolarlık krediye işaret ederek yatırımcıları uyardı. Popüler sunucu bu durumu diğer yaşananlardan farklı olarak “gerçekten tehlikeli” şeklinde nitelendirdi.

Uzmanlar, geçmişte de iflası halinde finansal piyasaları derinden etkileyebilecek şirketlerin son çare olarak başvurduğu bu yöntemin esasında karlılık arayışı içermediğinin altını çizdi. Bir finans kuruluşunun yarı resmi kurumlardan aldığı kredilerin gerçekte devlet tarafından “batmasının engellemesi” şeklinde yorumlandığı belirtilirken, ABD’li yetkililerin böyle bir endişe içerisinde olmasının da ilginç noktalara işaret ettiği öne sürüldü.

Öte yandan sosyal medyada kullanıcılar bu yöntemin daha önce defalarca yapıldığını ifade ederek kripto para piyasası için yapıldığında tehlike teşkil ettiğinin iddia edilmesinin anlamsız olduğunu vurguladı. Birçok geleneksel ve köklü finans kuruluşunun yükümlülüklerinin çok altında likit varlık tuttuğuna dikkat çeken kullanıcılar, Cramer’ı iki yüzlülükle itham etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!