Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan CEO’su: Kripto Paralar Bankalara Tehdit Değiller

JPMorgan Chase’in CEO’su Jamie Dimon, kripto paraların bankacılık sistemine karşı herhangi bir tehdit oluşturmadıklarını söyledi.

Dünyanın en büyük finans şirketlerinden biri olan JPMorgan Chase’in CEO’su Jamie Dimon geçtiğimiz günlerde Yahoo Finance’e yeni bir röportaj verdi.

Kendisinin kripto paralarla ilgili şu ana dek yaptığı açıklamalar büyük ilgi çekmişti. Bitcoin’i defalarca kez ağır bir şekilde eleştiren Dimon bu eleştirileriyle pek çok kripto para destekçisinin tepkisini çekmişti. Dimon, kripto paralar hakkında yaptığı yeni açıklamalarda oldukça çarpıcı:

“Şu anda Dünya genelinde günde 6 trilyon dolar para aktarıyoruz. Bu süreç hem ucuz, hem güvenli hem de işe yarıyor. Bankacılık sistemi zaten Zelle, gerçek zamanlı p2p gibi ürünler geliştirdi ve gerçek zamanlı ödeme imkanı getirdi. Bizde zaten tüm bu imkanlar var.”

Dimon tüm bunların yanı sıra bankaların müşterini tanı (KYC)) ve para aklama karşıtı (AML) kurallarına uyduklarını, yasal açıdan herhangi bir sorun yaşamadıklarını hatırlattı.

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, kripto paraların genel olarak bankacılık sistemine karşı herhangi bir tehdit oluşturmadıklarını, bankacılık sistemini yıkamayacaklarını düşünüyor.

Kripto para şirketleri hakkında da bazı yorumlar yapan Dimon’a göre kripto para şirketleri bankalardan “pay almaya” çalışıyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment