Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hint Kripto Borsası Koinex Kapanıyor

Hint kripto para borsası Koinex ülkedeki yasal belirsizlikler ve yetersiz bankacılık desteği yüzünden işlemleri durdurduğunu açıkladı. Koinex’in kurucu ortağı geçen hafta yayınladığı Medium yazısında “Hindistan’ın kullanıcı mevduatlarını tutan banka hesaplarını kapatması nedeniyle son 14 aydır dijital varlık ticareti yapmanın ve bu varlıkları işletmenin çok zorlaştığını” ifade etti.

Kripto para borsalarına yaptırımlar nelerdi?

Hindistan 2018’in Nisan ayında bankaların kripto para borsalarına ve firmalarına hizmet etmesini yasaklamıştı. Bu karardan sonra birçok borsa, Hindistan Merkez Bankasının aldığı bu kararı tersine çevirmek için çok sayıda talepte bulundu ancak henüz sonuca bağlanmadı. Bununla birlikte, bu ayın başında Hindistan Hükümeti kripto para dünyası ile ipleri koparma noktasına getiren başka bir yasa tasarısıyla gündeme geldi. Hindistan’ın, kripto para birimini kullanan vatandaşlarına 10 yıl hapis cezası verme ihtimali var.

Bu yasa teklifi yüzünden Hindistan’da kripto para birimine karşı korku, şüphe ve belirsizlik oluştu ve işlem hacminde keskin bir düşüş yaşandı.

Sonuç olarak Koinex tüm platformlarda kripto para alım satım işlemlerini kalıcı olarak devre dışı bırakıyor. Kullanıcıların dijital varlık cüzdanlarındaki fonlarını çekmeleri ise sınırlı zamanları var.

Koinex’ten önce Coindelta, Coinome ve Zebpay geçtiğimiz aylarda Hindistan’daki yasal belirsizlikler nedeniyle kapatılmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment