Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Disney Metaverse Planlarını Gözden Çıkardı: Bölümü Sonlandırdı!

Dünyanın en büyük medya şirketlerinden The Walt Disney Company (Disney), ekonomik daralmanın ortasında metaverse bölümünü kapatma kararı alarak 50 personelini işten çıkardı.

Disney’in metaverse bölümü makroekonomik sorunların pençesinden kaçamadı. The Wall Street Journal (WSJ) tarafından sunulan haberde, dünyaca ünlü şirketin metaverse bölümünü kapattığına ve 50 çalışanını işten çıkardığına yer verildi.

Disney’in Şubat 2022’de kurulan metaverse bölümü, toplamda 7 bin kişinin işten çıkarılmasını kapsayan geniş çaplı bir daralma sürecinin parçası olarak gözden çıkarılmış oldu. Haberin kaynağını bilirkişilere dayandırıldı.

Habere göre Web3 odaklı bu operasyonların durdurulma kararı, maliyet düşürme opsiyonları yaratmak için McKinsey & Company ile yapılan bir istişarenin ardından geldi. Disney’in üst düzey yöneticisi Bob Chapek geçtiğimiz dönemde yaptığı açıklamalarda, metaverse evrenini çok yüksek bir yatırım fırsatına sahip yeni bir alan olarak nitelendirmişti. Chapek o dönemde şu cümleleri kurmuştu:

Metaverse bizim için çok önemli bir konu çünkü sahip olduğumuz agresif ve iddialı teknoloji gündemini yansıtmak için The Walt Disney Company’ye çektiğimiz insan türlerini zaman içinde artırmaya devam ediyoruz

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!