Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanı Gary Gensler Binance Davasını Es Geçmedi: Kripto Para Uyarısı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, Binance için açılan ABD merkezli davanın ardından yatırımcıları kripto para borsaları konusunda bir kez daha uyardı.

Gary Gensler 27 Mart tarihli gönderide, yatırımcıları kripto paralara karşı temkinli yaklaşmaları konusunda uyardı. ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) tarafından Binance ve CEO Changpeng Zhao’ya (CZ) yönelik açılan davanın ardından gelen bu uyarı dikkat çekti. Gensler, kripto varlıkların spekülatif yapısına değindiği açıklamada yatırımcıların sektördeki büyük şirketler hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığını öne sürdü:

Kripto piyasalarındaki yatırımcılar oldukça spekülatif bir varlık sınıfında yatırımlarını riske atıyorlar. Kripto yatırımcıları, içinde bulunduğumuz günlerde sektöre hizmet veren aracı firmalar hakkında temel açıklamalara sahip değiller.

ABD’li regülatör kurumların kripto para borsaları özelindeki baskısı 2023 yılının başında bu yana gözle görülür hale geldi. Kraken‘in staking hizmetlerine karşı uygulanan yaptırımlarla başlayan süreci, Coinbase tarafına gönderilen Wells bildirimi ve ardından Binance özelinde açılan dava takip etti.

Gönderinin detaylarına geçen hafta SEC tarafından hazırlanan bir bildiriyi ekleyen Gensler, tüm borsaların yeterince güvenilir olmadığına yönelik demecini desteklemiş oldu. SEC kripto sektöründe hizmet veren aracı kurumlar hakkında 23 Mart tarihinde yayınladığı bu bildiride, kripto para hizmetleri sunan platformların menkul kıymetler yasalarına uymuyor olabileceğinin altını çizmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!