Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Disney, Yeni Bir Platform Kurmak İçin NFT Şirketiyle Anlaştı

Walt Disney’nin dünya genelindeki milyonlarca hayranı, geliştirilecek yeni platformda dijital rozetlerle alım satım yapabilecek.

Disney, NBA Top Shot koleksiyonunun geliştiricisi Dapper Labs ile yeni bir dijital rozet platformu kuruyor. Kullanıcılar burada Flow blockchaini aracılığıyla basılmış NFT’leri alıp satabilecekler.

Disney Pinnacle olarak adlandırılan proje, “rozet biriktirmenin büyüsünü dijital çağa taşıyan, sosyal güdümlü bir koleksiyon deneyimi” sunmayı amaçlıyor. Ortak yapılan açıklamaya göre Disney Pinnacle, “Disney’nin 100 yıllık tarihindeki karakterleri, Pixar’ın sevilen ikonlarını ve Star Wars galaksisinin kahramanları ile kötü karakterlerini” bir araya getirecek.

Disney, bu yılın başında Cryptoys ile ortaklık kurarak Star Wars oyuncakları için sınırlı üretilecek bir NFT koleksiyonu hazırlamıştı.

Dapper Labs’in piyasaya sürdüğü NBA Top Shot koleksiyonu, 2021’in başlarında ayda 200 milyon dolara kadar varan işlem hacmi görüyordu. Dapper Labs CEO’su Roham Gharegozlou, Disney Pinnacle projesini öğrenirken “geçmiş yıllarda öğrendikleri şeyleri” göz önüne alarak hareket ettiklerini söyledi.

Disney Pinnacle platformunun bu yılın sonunda Apple App Store’da yayımlanması planlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!