Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OKX Yeni Katman-2 Ağı İçin Bu Altcoin’i Tercih Etti: Fiyat Yükseliyor!

Popüler kripto para borsası OKX, Polygon (MATIC) ile birlikte yeni bir katman-2 (L-2) blokzincirini hayata geçiriyor.

Kripto para borsası OKX, yeni blokzinciri için harekete geçti. Borsa tarafından paylaşılan detaylara göre OKX ve Polygon birlikte çalışarak “X1” adında zero-knowledge (sıfır bilgi) katman 2 blokzinciri inşa edecek. Bu geliştirme sürecinde Polygon’un Ağ Geliştirme Kiti (CDK) kullanılacak.

Ağın yerel token’ı OKB olacak ve işlem ücretleri gibi ödemeler OKB üzerinden gerçekleşecek ve X1, OKX’in yeni yerel ağı olarak hizmet verecek. Ağın 2024’ün ilk çeyreğinde hayata geçmesi planlanıyor.

Bu yılın başlarında Coinbase, Optimism’in OP Stack’ini kullanarak “Base” blok zincirini kullanıma sunmuş ve proje büyük ilgi toplamıştı.

X1′ için büyük bir özveriyle çalıştıklarını belirten OKX cephesi, bu adım sayesinde OKX üzerindeki tüm işlemlerin daha güvenli ve ucuz olacağını vurguladı.

Bu yeni ağ, Ethereum ile uyumludur ve EVM tabanlı Dapp’lerin sorunsuz ve güvenli bir şekilde konuşlandırılmasına olanak tanır. Ayrıca akıllı sözleşmeler, cüzdanlar ve araçlar yelpazesiyle bağlantıya da olanak tanır.

Kraken de geçtiğimiz günlerde, kendi katman-2 (L-2) blokzincirini hayata geçirmek için çalışmalara başladığını duyurmuştu.

CoinGecko verilerine göre gelen iş birliği ile birlikte MATIC fiyatında yükseliş yaşandı. İlk olarak yükselişe geçen MATIC, Bitcoin’de yaşanan düşüşe rağmen bir miktar düzeltme yaptı ve %13 yükseliş yaşadı. MATIC, yazım esnasında 0,9595 dolardan işlem görüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!