Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dogecoin Elon Musk Tweetleriyle Rekor Kırdı

Dogecoin (DOGE) fiyatı, Elon Musk’ın arka arkaya yaptığı paylaşımlar sonrasında tüm zamanların rekorunu kırdı. 0.082 dolara kadar çıkan Doge, 24 saat içerisinde yüzde 30’dan fazla değer kazandı.

Elon Musk haftanın ilk gününde Dogecoin ile ilgili dört farklı paylaşım yaptı. Aynı saatlerde Snoop Dogg, Gene Simmons gibi isimlerin desteğini alan DOGE, 12 milyar dolarlık ticaret hacmi elde etti. CoinGecko verilerine bu onu USDT, Bitcoin ve Ether sonrasında en çok alınıp-satılan dördüncü kripto para yaptı.

DOGE için video paylaştı

Elon Musk, 6 Şubat tarihinde “Geleceğin para birimi ne olacak?” şeklinde bir anket açıp, katılımcılara iki seçenek sundu: Dogecoin veya diğer tüm kripto paralar. 2.4 milyon kişinin katıldığı ankette, katılımcıların yüzde 71,3’ü “Dogecoin”i tercih etti. Musk, anket sonuçlarını “Halk konuştu!” diyerek paylaştı.

Tesla CEO’su üç farklı paylaşım daha yaptı. “Who let the Doge out” açıklamasıyla ‘Who let the dogs out’ şarkısına atıfta bulunuldu, “HODL” mesajı verildi ve Dogecoin ile ilgili bir video paylaşıldı. Musk tüm bunları paylaştıktan sonra, saat 09:00 sularında “İşe geri dönüyorum.” dedi.

elon-musk-dogecoin-doge-video

‘Bitcoin’den çok daha hızlı’

Sosyal medyada bir kullanıcı, DOGE fiyatının neden yükseldiğini açıklamak için bir liste hazırladı. Yapılan paylaşımda şu maddeler sıralandı:

  • Fiyatı ucuz,
  • Komik,
  • İronik,
  • Doge meme’ine gönderme,
  • Ünlülerden gelen destek,
  • Düzen karşıtlığı.

Elon Musk, bu kullanıcıya verdiği yanıtta DOGE ile BTC arasında bir kıyaslama yaptı. DOGE’un yüksek enflasyonlu bir varlıkmış gibi göründüğünü ancak aslında öyle olmadığını söyledi. Buna karşılık, Bitcoin’in neredeyse aşırı düzeyde deflasyon odaklı olduğu dile getirildi. Onları işlem hızı bakımından karşılaştıran Musk, Doge’un “birkaç kat daha hızlı olabileceğini” açıkladı.

DOGE fiyatı tüm zamanların rekorunu kırdı

DOGE camiası, hafta sonu boyunca yalnızca Elon Musk’tan değil diğer ünlü isimlerden de destek aldı. Snoop Dogg’un Instagram’dan; Kiss solisti Gene Simmons’un Twitter’dan yaptığı paylaşımlar gündeme geldi.

elon-musk-snoop-dogg-twitter
Elon Musk’ın yaptığı paylaşımlardan birisi, Kaynak

DOGE fiyatı, arka arkaya gelen bu haberler sonrasında 0.080 doların üstüne çıktı. Piyasa değeri kısa süreliğine 10.5 milyar doların üstüne çıkan DOGE, 0.082 dolarla kendi rekorunu kırdı.

dogecoin-fiyati-coingecko

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!