Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dogecoin Türkiye’de Hacim Rekoru Kırıyor

Dogecoin (DOGE), bugün Türk lirası ile işlem yapılabilen birkaç kripto para borsasında hacim rekoru kırdı. CoinGecko’ya göre sadece 24 saat içinde %145 yükselen DOGE fiyatı, hafta boyunca %419 oranında arttı.

1 Nisan’da 0,064 dolardan alınıp satılabilen DOGE, yazım sırasında 0,325 dolardan işlem görüyor. Fiyat bir günde iki kattan fazla yükselmişken, Trends24 verilerine göre #DOGE etiketiyle 270.000’den fazla tweet atıldı ve Doge, Türkiye’de Twitter gündemine girdi.

dogecoin-twitter-doge

Bazı borsalarda hacim rekoru kırdı

CoinGecko verilerine göre global çaptaki toplam DOGE hacminin yaklaşık %5’i, çeşitli alım satım platformlarındaki Türk lirası paritesinden geliyor. Türkiye’de hizmet veren ve DOGE’u listeleyen bazı borsalar, hacim konusunda yeni rekorlar kırıyor.

Bitexen’deki DOGE/TRY paritesi, 24 saatlik dilimde 440 milyondan fazla hacim görürken borsa için yeni bir rekora imza atıldı.

bitexen-dogecoin-doge-try

Paribu’daki hacim 3.6 milyarı geçti

Bir diğer yerli alım satım platformu olan Paribu’da 24 saatte 3.6 milyardan fazla DOGE’luk hacmi oluştu. Bu sayı, yazım sırasındaki kur üstünden 11.4 milyar liraya denk geliyor. Paribu, fiyattaki yükselişle birlikte DOGE için yaklaşık son 2 ayın rekorunu kırdı.

paribu-dogecoin-doge-try

DOGE sahiplerinin Türk lirasıyla işlem yapabildiği Binance’in TRY paritesinde, bu zaman dilimi boyunca 1.9 milyar DOGE alınıp satıldı. DOGE/TRY çiftini 29 Ocak’ta açan borsa, daha önce bu paritede hiç bu kadar yüksek bir sayı görmemişti.

binance-dogecoin-doge-try

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!