Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dogecoin’in Kurucusu Jackson Palmer, İnzivaya Çekildi!

Twitter özellikle kripto para sektörünün en önemli bir araya gelme ve ‘atışma’ noktalarından birisi olarak bilinmekte ve son dönemlerde birçok üst düzey şirket bile önemli duyurularını Twitter üzerinden yapmaya başladı. Sosyal medya platformu sağladığı faydaların yanı sıra, ara ara kripto para sektörünün ünlü isimlerinin aralarında atışması nedeniyle de bazı dezavantajlar barındırabiliyor.

Bunun son örneğini ünlü kripto para birimi Dogecoin’in (DOGE) yaratıcısı Jackson Palmer örneğinde gözlemledik. Palmer, kripto para ekosistemindeki sert yorumları ve sivri dili ile bilinse de, genellikle yaptığı yorumları ile takdir edilen birisi olmuştu. Ancak buna rağmen geçtiğimiz 18 Nisan tarihlerinde Twitter üzerinden başlayan politik kimlik konusunda yorumlarını sakınmayan ünlü isim, ne yazık ki kullanıcılardan ve kendi takipçilerinden çok fazla tepki çekti.

Palmer söz konusu olay sonrası ilk başta YouTube üzerindeki bütün videolarını sildi ve bunun hemen ardından Twitter üzerindeki hesabını tweet korumalı yaparak, attığı neredeyse bütün gönderileri ve profil fotoğrafını sildi. Daha önce benzer kripto para fenomenlerinde ve ünlü isimlerde de benzer davranışlar sonrası geri dönüş görmüştük ancak Palmer’in böyle bir şey yapıp yapmayacağına dair bir belirti yok.

Konu hakkında açıklamalarda da bulunan Dogecoin kurucusu, yaptığı şeyin politik tartışmadan kaynaklı olmadığını, bunun yerine sosyal medya platformlarında kendisini taklit eden kişilerden korunmak için bunu amaçladığını dile getirdi.

Dogecoin geçtiğimiz tarihlerde Elon Musk ile olan konularla gündeme gelmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment