Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dogethereum Geldi, Dogecoin Coştu! Yüzde 54’ün Üzerinde Artış Yaşandı

Bir caps (meme) olarak başlatılan ama daha sonra emin adımlarla listede üst sıralara yerleşmeye devam eden Dogecoin (DOGE), yakın zamanda ticari hacmin yanı sıra birim fiyatta da ciddi bir artış yaşadı. Söz konusu artışın temel sebebinin Dogethereum olduğu düşünülmekte.

Shiba Inu cinsi köpeği sembol olarak kullanan kripto para birimi, 20 Ağustos tarihinde 0.0025 dolar olan birim fiyatını, basın saatine göre 0.005701 dolara kadar arttırdı ve %50’nin üzerinde artış yaşadı.

Eldeki verilere göre Dogecoin’in söz konusu artışı, ticari hacmin zirve yapmasından da kaynaklanmakta. Dogecoin’in ticari hacmi her 3 saat başına 2.000 dolar gibi bir meblağdan, 20.000 dolara kadar çıktı ki bu %900’e yakın bir artış anlamına geliyor.

Dogecoin çoğunlukla BTC ile olan paritesi ile Tether’in USDT tokeni ile olan paritesinden işlem görmekte. En fazla DOGE ticari hacmine sahip kripto para borsaları arasında ise Gate.io, Bittrex, Poloniex ve HitBTC bulunuyor.

DOGE elde ettiği bu yükseliş ile basın saatine göre 660 milyon dolarlık toplam piyasa hacmini aştı ve top 100 kripto para birimini arasında 21. sıraya yerleşti. Bütün bu gelişmelere rağmen geçen yılın Aralık ayında 0.019 dolar birim fiyata ve 2 milyar dolarlık toplam piyasa hacmine ulaşan DOGE’nin eski günleri gerçekten kendini özletmekte.

Bazı analistler DOGE’nin bu artışının temel nedeninin 18 Ağustos tarihinde piyasaya sürülen Dogethereum Alpha olduğunu düşünüyor. Dogethereum tam olarak 13 ay süren Ethereum ve Doge topluluklarının arasında yaşanan iş birliğinin bir meyvesi. Dogethereum ilk olarak bir hard fork ile DOGX adında farklı bir kripto para birimine sahip ayrı bir proje olarak düşünülmüş olsa da, daha sonra bu fikirden dönüldü.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment