Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Doktora Öğrencisi, DNA Kodunu Kırdığı için 1 Bitcoin Kazandı

Genç bir doktora öğrencisi, Davos’taki 2015 Dünya Ekonomik Forumunda yaratılmış bir meydan okumada DNA tüpünde bir kodu kırdığı için 1 Bitcoin kazandı.

Antwerp Üniversitesinde doktora öğrencisi olan Sander Wuyts, Avrupa Biyoinformatik Enstitüsü profesörü Nick Goldman’ın belirlediği son tarihten önce, DNA Depolama Bitcoin Meydan Okumasını başarıyla çözdü.

Ünlü İngiliz bilim adamının attığı bir tweeti gördükten sonra 2017 yılının sonunda bu meydan okumaya nasıl katılmaya karar verdiğini anlatan bir bildiride Wuyts şunları söyledi:

“Goldman bana bir DNA tüpü göndermeye hala istekli”.

“DNA, Bitcoin’in nasıl talep edileceği, Avrupa Biyoinformatik Enstitüsünün logosu, James Joyce’un bir çizimi ve bir kaç başka şey üzerine talimatlar içeriyordu”.

Ödülü kazanmak için Wuyts ve küçük bir ekip işbirliği yaptı, hatta DNA kodunu kırma potansiyelini artırmak için “küçük bir yazılım yarışması” düzenledi.

2018 Davos Forumu Cointelegraph’la çalışmaya devam ederken,çoğunlukla yazılım yarışması aracılığıyla yeni teknolojilerin yeteneklerini geliştiren ve Bitcoin’de birkaç yıldır ortak bir trend olan yenilemeyi teşvik eden kişiler arasında en yeni örnek Wuyts oldu.

Wuyts meydan okumanın arka planının anlattı:

“Dürüst olmak gerekirse, verileri depolamak için DNA kullanımının uygulanabilmesi konusunda şüphelerim vardı. Bu meydan okuma onu değiştirdi. Artık bu yeni teknolojinin gelecekteki araştırmalarım için bile büyük fırsatlar sunduğunu çok iyi biliyorum”.

Araştırmayı finanse etmek için Bitcoin ödül parasını kullanacağını ve kendisine yardımcı olanları ödüllendireceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment