Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dolandırıcılar Köpeği Kaybolanları Hedef Alarak Bitcoin Talep Ediyor

Köpeği kaybolan ve onu aramak için iletişim bilgilerini internette paylaşan bir kadın, dolandırıcıların hedefi oldu. Dolandırıcılar, köpeği bulduklarını söyleyerek Bitcoin talep etti.

İngiltere Lancashire bölge polisi, evcil hayvan sahiplerini dolandırıcılara karşı uyardı. Polisin açıklamasına göre, köpeğini kaybeden ve çevrim içi ortamda iletişim bilgilerini paylaşanlar, bilinmeyen bir numaradan aranıyor. Dolandırıcılar, “köpeğin bende” diyerek mağdurlara genellikle bir gün kadar süre veriyor ve Bitcoin ile ödeme talep ediyor. 

Eğer ödeme yapılmazsa, köpeği öldürmekle tehdit ediyorlar. Lancashire Constabulary Siber Suç Biriminden Juliet Clark, bu dolandırıcıların mağdurları en savunmasız anlarında yakalayarak duygularıyla oynadıklarını söyledi.

Polis, fidye içeren tehdit edici mesaj alan kişilerin polisi aramasını istiyor.

“Köpeğin bende”

Dolandırıcı, köpeği kaybolan bir kadını arayarak köpeği Nelly’nin kendisinde olduğunu iddia etti. Polisi arayan kadın, dolandırıcının 1.000 sterlin (1.389 dolar) istediğini ve o gün içinde ödeme yapmazsa köpeğine zarar vereceğini söyledi.

bitcoin-bulldog-nelly-fidye
Nelly

Kadını telefonla arayan kişi, köpeğin kendisinde olduğuna dair herhangi bir kanıt sunmadı.

“Polis yardım edemez”

Ertesi gün, kadına köpeğiyle ilgili bir mesaj geldi. Dolandırıcı, köpeğin kendisinde olduğunu belirterek “Köpeğin iyi, sadece korkuyor. 450 sterlin değerinde Bitcoin’i bu cüzdana göndermezsen köpeğini öldürür ya da satarım.” yazdı. Parayı gönderdikten sonra köpeği teslim etmek için kadından adresini yazmasını istedi.

Dolandırıcı, bir daha kendisiyle iletişime geçmeyeceğini ya da cevap vermeyeceğini söyleyerek “Polis yardım edemez. Perşembe gününe kadar vaktin var.” dedi. Telefonla arayanın ve mesaj atanın aynı kişi olup olmadığı net değil.

Nelly’nin bulunup bulunmadığına dair ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!