Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SBI ve Ripple Kamboçya’nın DLT Tabanlı İlk Uluslararası Havale Platformunu Kuruyor

SBI Group tarafından yapılan açıklamaya göre şirketin Ripple ile birlikte kurduğu SBI Ripple Asia Co. Ltd, Kamboçya’nın DLT tabanlı ilk uluslararası havale platformunu kuracak.

Tokyo merkezli şirket, cuma günkü duyurusunda SBI LY HOUR Bank ile yaptıkları test çalışmasının ardından SBI Ripple Asia girişimi için gerekli izni aldıklarını açıkladı.

RippleNet altyapısı kullanılıyor

SBI Ripple Asia girişimi, Japonya ve genel olarak Asya genelindeki ödeme altyapısını iyileştirme amacıyla 2016’da kuruldu.

SBI Group, ödeme işlemleri gerekli test çalışmalarının yapıldığını ve Kamboçya Merkez Bankasından izin alındığını açıkladı. Distributed ledger technology (DLT) tabanlı projede, Ripple tarafından geliştirilen RippleNet altyapısı kullanılıyor.

Vietnam bankasıyla iş birliği yapılacak

Şirket, uluslararası para transferi platformunun kullanımı için Vietnam’daki TP Bank ile anlaşmaya varıldığını açıkladı.

SBI Ripple Asia’nın, Kamboçya ve Vietnam arasında “gerçek zamanlı ve düşük maliyetli” bir şekilde para transferi yapmak için kullanılacağı aktarıldı.

SBI Ripple Asia’nın ABD’deki finans kuruluşları ile ortak çalışmalar yapabilmek için Ripple ile iş birliği yapacağı belirtiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!