Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fractal Discord Kanalının Hacklenmesiyle, 150 Bin Dolar Değerinde Solana Çalındı

Projenin orijinal Discord kanalını hackleyerek sahte bir link paylaşan hacker, yaklaşık 150 bin dolar değerinde Solana (SOL) çaldı.

Twitch kurucu ortaklarından Justin Kan‘ın oyun içi öğelerin alım-satımı için başlattığı NFT platformu Fractal üzerinden, sınırlı sayıda olan NFT’lerden satın almak isteyen kullanıcılar hoş olmayan bir sürprizle karşılaştı. Resmi Discord sunucusunu üzerinden gönderilen link’in kullanıcıları sahte bir sayfaya yönlendirdiği ortaya çıktı.

Link’i takip eden ve cüzdanlarını bağlayan kullanıcılar NFT satın almayı beklerken hesaplarındaki Solana’ların dolandırıcının hesabına aktarıldığını gördü. Başka bir NFT oyun yaratıcısı Tim Cotten, Medium üzerinden paylaştığı analizde çalınan Solana’ların değerinin yaklaşık 150 bin dolar olduğunu söyledi.

Eylül ayında duyurulan Fractal, Discord aracılığıyla kısa sürede 100 bin‘i aşan kullanıcıya ulaştı. Justin Kan olayı Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşım ile doğruladı. Daha sonrasında Fractal resmi hesabı da Twitter üzerinden olayı doğrulayan bir paylaşım yaptı.

Fractal, sahte linkin Discord kanalına bir “web kancası” aracılığı ile gönderildiğini açıkladı. Discord’da kullanacağınız bir web kancası ile iki noktayı birbirine bağlayan bir bağlantıya sahip olursunuz. Fractal’ın bu konu hakkında nasıl güvenlik önlemleri aldığı ise henüz bilinmiyor.

Fractal yaptığı açıklamada mağdurların zararlarının karşılanacağını belirtirken suçun bir kısmını da kullanıcılara yükledi ve  “Eğer kriptoda bir şey doğru hissettirmiyorsa, yasal gözükse bile devam etmeyin. Bir “geri al” düğmesi olmadığından kararlarımızı en iyi şekilde vermeliyiz.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!