Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum, ETH 2.0 Birleşmesi İçin “Kintsugi Merge Testnet”i Piyasaya Sürdü

Ethereum geliştiricisi Tim Beiko, Ethereum 2.0 birleşmesinden önce olası durumların gözlenmesi için Kintsugi Merge Testnet’in piyasaya sürüldüğünü açıkladı.

Tim Beiko, 20 Aralık’ta Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşım ile Kintsugi Merge Testnet‘i duyurdu. Detaylı bilgilerin yer aldığı blog yazısının bulunduğu paylaşımda;

Geliştirici ekibi aylardır yorulmaksızın ETH 2.0 birleşmesi için bir takım dönüm noktası uygulamaya çalışıyor.

ifadelerine yer verdi.

Testnet, Ethereum’un Beacon Chain ile birleşmesinden önce “süreç boyunca karşılaşabilecek sorunların tespit edilmesini ve prototip oluşturmayı” amaçlıyor.

ETH 2.0 birleşmesi yaklaşmışken Proof-of-Stake (PoS) modelinin tam olarak hazır olmadığı biliniyor. Topluluk PoW ve PoS modellerinin birleşmesini deneyimledikten sonra blockchain tam olarak PoS modeline geçilebilecek. Ethereum’un PoS tabanlı Beacon Chain akıllı sözleşmesi 1 yılı aşkın süredir aktif durumda bulunuyor ve kullanıcılar şimdiden ETH 2.0’da doğrulayıcı olabilmek için sözleşmeye milyonlarca ethereum kilitledi.

Birleşmenin, Ethereum ağındaki yükseltmeler sayesinde Haziran 2022‘den önce gerçekleşmesi beklendiği için EIP-4345 “Zorluk Bombası”nın tarihi Haziran 2022 olarak planlandı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!