Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dolandırıcılar KodakCoin ICO’sundaki Yatırımcıları Hedefliyor

KodakCoin ICO’larının temsilcisi, Hong Kong merkezli bir kripto para borsasını, token satışlarına ev sahipliği yapacağını söylediğinden dolayı dolandırıcılıkla suçladı.

Hong Kong firması LBank.io ‘daki bir sayfaya göre, platformun ICO bölümü KodakCoin satışını bugün günü yapacağını belirtiyor. Beijing saatine göre 4 Mayıs’ta saat 20.00 ‘da veya evrensel saate göre 12.00’da başlayıp; 11 Mayıs’ta her iki saate göre aynı anda biteceği biliniyor.

İlk başta Ocak ayında ortaya çıkan dijital hakların yönetiminin arkasındaki platform ise bu bilginin yanlış olduğunu söylüyor.

KodakOne ‘nı sözcüsü, bu bilgiyi “ne doğru ne de kendine özgü” diye tanımladı.

“Birden çok dolandırıcı sitenin KodakCoin satışlarını tanıttığını fark ettik. Tanımlanmış yatırımcılara sağlanan ICO satışı direkt olarak Kodakcoin’den gelecek.”

Açıklamasına:

“Bu duruma bir açıklık getirmek gerekirse, WENN Dijital sadece tanınmış yatırımcıların muaf işlemlerine SAFT’ları ve arkasındaki KODAKCoin’i sunuyor. SAFT’ların ve KODAKCoin’in ABD dışındaki satışları da yasaya ve ilgili düzenlemelere uygun olarak yapılacak.”

diye devam etti.

KodakCoin satışının aslında Ocak sonunda başlaması bekleniyordu. Fakat daha sonra, ilk vaatlerine göre birkaç haftalığına ertelenmişti.

Sadece Belli Yatırımcılara Satılacak

Son gelişmelere göre, Kodak’ın kripto parayı geliştirmedeki partneri WENN Dijital, satışın SAFT’larla gerçekleştirileceğini söylüyor. Bu da tokeni elverişli kılıp sadece tanınmış yatırımcılara satılacağı anlamına geliyor.

LBank.io ‘nun token satışı sayfasına göre, daha yatırımcı olmamış olanlar KODAKCoin’i 1:1 oranıyla tether veya USDT ile alabilecek.Yani kripto borsası Bitfinex’e bağlı olan dolar ödenekli kripto parayla. Borsanın web sitesi 8.000 ETH‘lik finansman hard capi olduğunu iddia ediyor.

Verilere göre LBank.io şu anda dünyada piyasa hacmine bakıldığında 9. sırada. Geçtiğimiz 24 saatlik zaman dilimi içerisinde 421 milyon dolar değerinde işlem yapılmış.

LBank.io daha bir açıklama yapmamış olsa da, web sitesine göre firma 2017’de Hong Kong’da kurulmuş.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment