Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Büyük Dörtlü”den PwC, VeChain’e Yatırım Yapıyor

PwC olarak bilinen PricewaterhouseCoopers, 4 Mayıs’ta Çin merkezli bir kripto para birimi olan ve 2.7 milyar dolarlık pazar değerine ulaşan VeChain’de küçük bir hisse senedi aldı.

VeChain x PwC

Resmi bir duyuruda PwC Hong Kong ve PwC Singapur, daha büyük bir stratejik ortaklığın bir parçası olarak, PwC’nin iki yan kuruluşunun Internet of Things (IoT) ağını geniş ölçekli işlerinde kullanmak üzere VeChain’de bir sahiplik hissesi satın aldığını duyurdu.

PwC Hong Kong ekibine göre şirket, VeChain platformunda güvene dayalı hizmetler sunmak için VEN ekibiyle görüşmelere başladı. Şirketin açıklamasında, VEN olarak da bilinen VeChain token’lerinin, VeChain ağı üzerindeki işlemlere erişmek ve burada işlem yapmak için gerekli olduğuna dikkat çekilerek, PWC’nin büyük holding ve şirketler ile işbirliği içinde kullanmak üzere VEN’de sahiplik hisseleri satın aldığı ima edildi.

PwC Pasifik Asya ve Büyük Çin’in başkanı Raymund Chao şunları söyledi:

“VeChain ile, tedarik zinciri yönetimi, gıda güvenliği ve sahteciliğe karşı mücadele alanlarında uzun süredir devam eden zorlukların üstesinden gelmeye yardımcı olması için güvenilir ve dağıtılmış bir iş ekosistemi inşa etmeyi amaçlayan daha derin bir ilişki kurmaktan mutluluk duyuyoruz. VeChain’in misyonu, PwC’nin önemli sorunları çözme ve toplumda güven inşa etme amacına uygun.”

Chao, VeChain ile kurulan stratejik işbirliğinin, yenilikçi profesyonel hizmetler sağlama kapsamında Blockchain teknolojisinin kapsamlı bir şekilde kullanılması adına PwC’nin ilk gerçek inisiyatifini işaret ettiğini vurguladı.

Deloitte ile birlikte dünyanın en büyük dört denetçisi ve muhasebe firmasından biri olan PwC’nin iş modeli, büyük ölçekli firma ve kuruluşlara sağladığı profesyonel hizmetlerin etrafında şekilleniyor.

Şirket mart ayında, CCN’nin de bildirdiği üzere, firmalara blockchain’den yararlanmaları için blockchain denetim hizmetleri sunmaya başlayacağını bildirmişti. O dönemde PwC ekibi, denetçinin büyük şirketlere yardımcı olmak niyetiyle kullanmak istediği blockchain teknolojisine dair ek ayrıntılar sunmamıştı.

PwC ile VeChain arasındaki stratejik ortaklığın oluşumu ve PwC’nin VeChain’de sahiplik hisseleri satın alınması, şirketin kendi blockchain teknolojisini ve izinli defterini inşa etmek yerine, genel olarak blockchain sektörü tarafından yaygın olarak benimsenen halka açık blockchain protokolleri ve ağlarını kullanma isteğini ifade ediyor.

VEN’in Fiyat Eğilimi

VEN’in fiyatı son 24 saat içinde hareket etmedi. Muhtemelen VEN ile PwC arasındaki ortaklık gizli olarak sonuçlandırıldı ve yalnızca son birkaç saat içersinde resmi olarak duyuruldu.

Geçtiğimiz birkaç ay içinde, VEN’nin fiyatı 2,5 dolardan 5,88 dolara yükseldi ve VEN’in kurumsal yatırımcılarla PwC gibi büyük şirketler tarafından satın alınmasının kur fiyatını daha da artırması bekleniyor.

Daha da önemlisi, PWC’nin VEN’in uzun vadedeki olası büyümesine katılması, büyük bir IoT blockchain protokolü ve token’i olarak VEN’in yaygın kullanımına zemin hazırlayabilir. VEN, zaten küresel pazarda en büyük 15. kripto para birimi olarak boy gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment