Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela Başkanı Petro Desteği İle Gençlere Özel Bir Banka Açıyor

Venezuela ülkenin çok tartışmalı petro kripto para birimi gelirleri ile fonlanan ile bir gençlik bankası açmayı planlıyor.

Telesur isimli yerel haber kaynağının bilgilerine göre, Perşembe günü ülkenin başkanı Nicolas Maduro ülkenin öğrenciler ve genç insanlar için 20 milyon petro ile işlemlerine başlayacak bir banka kuracağını belirtti.

Perşembe günü Aragua eyaletinde bir gençlik seremonisi sırasında konuşma yapan Maduro, bu kurumu ayağa dikip çalışmasını sağlamak için 1.2 milyar dolar değerinde kripto para kaynağı verileceğini ve bankanın ”üretici girişimlere” destek sağlayacağını vurguladı.

Konuşması sırasında Maduro ayrıca her üniversitenin Venezuela ekonomisini güçlendirmek için kripto para madenciliği yapabilecekleri bir kaynaklarının olması gerektiğini de söyledi.

2018 yılının Şubat ayında piyasaya sürülen petro, başkanın direk emri ile Venezuela hükumeti tarafından petrol gelirleri ile desteklenen ulusal kripto parası konumunda.

Ülkenin kendi muhalefet grubu bile petro’yu kınayarak daha petro piyasaya sürülmeden önce bile bunun ”yasa dışı” olduğunu ve ülkenin mal varlığından çalmakta olduğunu belirtmişti. Bu hareket, Latin Amerika ülkelerine karşı ABD tarafından uygulanan yaptırımlardan kaçmayı sağladığı için ABD tarafından çok şiddetli kınanmıştı.

Petro ön-satışlarının duyurulmasından kısa bir süre sonra Başkan Maduro ülkenin altın rezervi ile desteklenecek başka bir kripto para birimi yaratma projesini de halka duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment