Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Donald Trump’tan Gizli Saklı Bitcoin Toplantısı: Kimler Katıldı? Ne Konuşuldu?

Kripto paralara yönelik sıcak tavrı ile bilinen ABD Başkan adayı Donald Trump, kapalı kapılar arkasında Bitcoin madencileri ile toplantı gerçekleştirmiş.

CNBC tarafından 14 Haziran tarihinde yapılan habere göre Donald Trump, Florida’da birçok Bitcoin madenciliği yapan şirketin yöneticileri ve uzmanları ile salı günü toplantı yaptı.

Riot Platforms, Marathon Digital, Terawulf, CleanSpark, Core Scientific, Arkon Energy, Cholla Energy ve Exacore gibi sektördeki en büyük madencilik şirketlerinin katıldığı söz konusu toplantıda, Donald Trump’a Bitcoin hakkında bilgi verdiği belirtildi.

Toplantıya ayrıca Senato Bankacılık Komitesi ve Finans Alt Komitesi’nde yer alan Bitcoin madenciliği savunucusu Senatör Bill Hagerty de katıldı.

ABD Bitcoin’de de bir numara olmalı

Toplantıya katılan şirketlerin yarısıyla görüştüğünü ifade eden CNBC’ye göre Riot Platforms CEO’su Jason Les, ABD’nin birçok alanda bir numara olduğunu ve Bitcoin’de de bir numara olması gerektiğini söyledi.

Toplantı sonrası yapılan açıklamalarda, Donald Trump’ın doğru noktalara parmak bastığı ve ABD’nin enerji açığı sorununun nasıl çözüleceği konusu ile gerçekten ilgilendiği vurgulandı.

Bitcoin Magazine’in ana şirketi BTC Inc. CEO’su David Bailey tarafından düzenlendiği belirtilen toplantıda, Trump ile gerçekleştirilen bu madencilik toplantısının eski başkanın Beyaz Saray’a geri dönme çabasının bir parçası olduğu belirtildi.

Bailey, Bitcoin ve kripto paraların bu seçim için etkili olacağını vurgularken Trump’ın yeniden seçilmesi için 100 milyon dolardan fazla para toplamaya ve 5 milyondan fazla seçmeni harekete geçirmeye kararlı olduklarını söyledi.

Trump yapay zekanın farkında

Marathon Digital yöneticisi Jayson Browder, şebeke ve enerji üretiminden bahsederken konuşmanın büyük bir kısmının yapay zeka ve bunun için gereken enerji miktarı etrafında döndüğünü söyledi.  Exacore başkanı Chris Cook, Trump’ın yapay zekanın ne kadar enerjiye ihtiyaç duyduğunun farkında olduğunu belirtti.

Donald Trump toplantıdan saatler sonra sosyal medyadan paylaştığı bir gönderide, “Bitcoin madenciliği, CBDC’ye karşı son savunma hattımız olabilir. Kalan tüm Bitcoin’lerin ABD’de üretilmesini istiyoruz.” ifadelerine yer vermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!