Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hazine ve Maliye Bakanlığından Kripto Para Vergi Planı: 2 Farklı Formül Var!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kripto paralar için %0,03 oranında vergi getirmeyi planlıyor. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, kripto paralar ve hisse senedi işlemlerinde kazanca dayalı vergilendirme öngörmediklerini söylemişti.

Buna karşın bugün Bloomberg tarafından yapılan habere göre Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın kripto paraya on binde 3 oranında işlem ücreti getirmeyi düşünüyor. Bu kapsamda yapılan hesaplamalara göre 3,7 milyar TL’lik vergi kazanılması hedefleniyor.

İki farklı vergilendirme formülü üzerinde duran bakanlık, birinde işlem vergisi uygulamayı amaçlarken diğerinde alım-satımdan elde edilen gelirden vergi almayı planlıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi yayma politikası doğrultusunda 226 milyar Türk Lirası ek kaynak sağlamayı hedeflerken vergi getirilmesi durumunda 3,7 milyarlık kısmı kripto paralardan karşılanmış olacak.

Yapılan haberde, Türk Lirası’nın değerini artırmak ve yüksek enflasyon ile başa çıkmak için bu verginin uygulanacağı belirtildi.

Söz konusu teklif, yurt dışına vergi harcının 1.500 TL’ye yükseltilmesinin de yer aldığı pakette bulunuyor. Söz konusu taslağın bayramdan sonra son halini alması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!