Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MicroStrategy, Yarım Milyar Dolarlık Bitcoin Hedefini Büyüttü

Yazılım şirketi MicroStrategy, Bitcoin (BTC) alım planlarını büyütüyor. Şirket, vadesi 2032’de dolacak 700 milyon dolar değerinde dönüştürülebilir not ihraç etmeyi planladığını duyurdu.

Hedef Arttırıldı

MicroStrategy’nin (MSTR) bugün yaptığı açıklamaya göre, daha önce duyurulan 500 milyon dolarlık ihraç planı, piyasadaki koşullara bağlı olarak 700 milyon dolara çıkarıldı.

Notlar, %2,25 faiz oranı ile yılda iki kez, 15 Haziran ve 15 Aralık tarihlerinde faiz ödemesi yapacak. İhraç işleminin 17 Haziran 2024’te tamamlanması bekleniyor.

Notlar, 2032’de dönüşüm sürecine girecek. Ancak MicroStrategy, 20 Haziran 2029 itibarıyla notların tamamını veya bir kısmını nakit karşılığında geri alabilecek. Notlar, nakit veya MicroStrategy’nin adi hisse senetleri karşılığında dönüştürülebilecek.

Bitcoin satın almak için kullanacak

Şirket, satıştan elde edilecek gelirin büyük bir kısmını Bitcoin satın almak için kullanmayı planlıyor. Satıştan net olarak 687,8 milyon dolar gelir elde edilmesi bekleniyor.

MicroStrategy, Ağustos 2020’de Bitcoin’i rezerv varlık olarak kabul etti ve o tarihten bu yana Bitcoin alımlarını sürdürüyor. Şu anda 214 bin 400 Bitcoin‘e sahip olan şirket, bu alımları birim başına ortalama 35 bin 180 dolar ödeyerek gerçekleştirdi.

Yatırımcılara opsiyon verildi

MicroStrategy’nin açıkladığı yeni hedef, 13 günlük bir dönem içerisinde ek 100 milyon dolarlık not ihraç opsiyonunu da içeriyor. Notlar, sadece nitelikli kurumsal yatırımcılara satılacak ve halka arz edilmeyecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!