Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dört Yıl Önce Ethereum 1500 Dolar Olacak Deseler İnanır mıydınız?

Ethereum fiyatı 3 Şubat’ta 1500 dolar seviyesini aşarak tüm zamanların rekorunu kırdı. Reddit kullanıcıları ise ethereum fiyatının bu seviyeye ulaşacağını dört yıl önce tahmin etti.

Bir Reddit kullanıcısı, ethereum rekorunu kutlarken yıllar önce kripto paranın fiyatı üzerine yapılan tahminleri içeren bir paylaşımla karşılaştı. sanjaydgreatest isimli kullanıcı, 27 Temmuz 2017’ye ait bir gönderiyi paylaşarak “Ethereum tüm tahminlerimizi aşarak zirve yaptı.” dedi.

Yorumlarda, eski tahminlerin günümüzde yaşanan durumlara paralellik göstermesi şaşkınlıkla karşılandı. Özellikle FunnyHunnyBunny adlı kullanıcı, 2017’de yapmış olduğu tahminle gündeme geldi. O tarihte FunnyHunnyBunny, şunları söyledi:

“Ethereum 5 yıl içinde 1500 dolara çıkacak. Fakat bunun sebebi, ABD dolarında görülecek yüksek enflasyon olacak.”

ethereum-dolar
Kullanıcılar, yaşanan Covid19 pandemisi ve enflasyon endişelerine göndermede bulunarak FunnyHunnyBunny’i modern zamanın Nostradamus’u ilan etti.

Dört yıl önce neler konuşuldu?

admiraldo isimli kullanıcı, 27 Temmuz 2017’de paylaştığı gönderide ethereum’un ne zaman 1500 dolara çıkabileceğini merak ettiğini söyledi. Yorum yapanlar arasında pozitif beklentisi olanların yanı sıra olumsuz beklentide olanlar da vardı. Ethereum, bitcoin, litecoin gibi kripto paraların balon olduğuna inanan bir kullanıcı, “Umarım yanılırım ve ethereum bin 500 dolara çıkar.” dedi.

miguellorie adlı kullanıcı ise ethereum’a ne kadar büyük inancı olduğunu yeniliklere dayanarak açıkladı. 5 yıl içinde ethereum fiyatının 1500 dolar olacağını söyleyen kullanıcı, eth’nin sadece bir kripto para olmadığını, dApps için bir platform hazırlandığını, yeni algoritmalarla birlikte internette büyük değişiklikler görüleceğini söyledi. Bunun yanı sıra Microsoft, Intel, JPMorgan gibi şirketlerin ethereum yatırımı yapacağını dile getirdi.

“Bunlar ne ki, her şeyin başındayız.”

Piyasa değerini tahmin eden de çıktı

PrivacyToTheTop777 isimli kullanıcı, ethereum’un 1500 dolar olabilmesi için 130 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşması gerektiğini söyledi. Bazı kişiler bu değerin çok yüksek olduğunu dile getirdi. Kripto paranın mevcut piyasa değeri ise 178 milyar dolara ulaşmayı başardı.

Ethereum için yeni tahminler geldi

Kullanıcılar, dört yıl önceki tahminlerin tutması üzerine kısa vadeli fiyat görüşlerini dillendirdiler. Bazı kullanıcılar 6 ay sonra ethereum’un 5 bin dolara çıkacağını öngörürken bazıları 2021 yılı bitene kadar 10 bin dolara ulaşacağını iddia etti. Bir kullanıcı ise yüksek gas ücretlerine istinaden “3 yıl sonra gas ücretlerinin ortadan kalkmış olmasını dileyelim.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!