Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dubai Blok Zinciri Teknolojisi ile İpek Yolunu Dijitalleştiriyor

Dubai Ticaret ve Sanayi Odası (DCCI) ve Dubai Gelecek Vakfı (DFF) işbirliği ile küresel ticaret sisteminin kilit sorunları ve zorluklarını ele almak için blok zinciri teknolojisinden yararlanmayı amaçlayan Dijital İpek Yolu projesi hayata geçirilecek. Girişimin önümüzdeki sekiz ay içerisinde hayata geçirilmesi bekleniyor.

DCCI’ye göre hayata geçirilmesi düşünülen proje, tedarik zinciri yönetiminde şeffaflığı desteklemek için dijital dönüşüm ve kapsamlı süreç otomasyonuna sırtını dayayacak. Ayrıca Dijital İpek Yolu projesi, işletmelerin teknoloji odaklı yeteneklere hakim olmasına, işlemleri hızlandırmasına, güvenliği artırmasına ve taklit ürünlerde ticareti en aza indirmesine yardımcı olacak. Bunların yanında proje tatmin edici bir müşteri deneyimi sağlamak için üyelerine gerekli verileri sağlayacak.

Dijital İpek Yolu projesi, Dubai Prensi Şeyh Hamdan bin Muhammed bin Rashid Al Maktoum tarafından başlatılan Dubai 10X adlı daha geniş bir projenin bir parçası. Dubai 10X projesinin amacı, teknolojiyi benimseme, yenilikçilik ve yaşam tarzı açısından dünyanın on yıl ötesine yerleşmektir.

Yüksek maliyetler, şeffaflık ve güvenlik gibi ticaret alanındaki eksiklikleri ele alacak olan Dijital İpek Yolu projesi, karmaşık ancak sezgisel bir blok zincir teknolojisi destekli bir platform üzerinde çalışacak.

Yeni proje kapsamında DCCI, Dubai Gümrükleri ile ortaklık kuracak. Bunların yanında Amerika Birleşik Devletleri ve Hollanda’dan da bazı şirketler ve ajanslar da dahil olmak üzere küresel ortaklıklar ile ilgileneceğini söyledi.

DCCI Başkanı ve CEO’su olan Hamad Buamim Dubai 10X projesi için şunları söyledi:

” Dubai 10X projesi kapsamında yaklaşımımız, benzersiz bir sistemi insanlara tanıtarak ticaret sektörünün karşılaştığı tüm zorlukların ve mevcut kısıtlamaların üstesinden gelmenin bir yolunu sunuyor. “

Dijital İpek Yolu stratejisi hakkında da konuşan Hamad Buamim şunları söyledi:

” Girişimin sahip olduğu vizyon ile uyumlu bir proje geliştirebildik ve bu proje ile Dubai’nin daha düşük maliyetli, daha güvenli ve daha hızlı işlem yapmasını kolaylaştıran bir platforma olan ihtiyacını karşılıyoruz. Tüm engelleri ve gereksiz prosedürleri önleyerek blok zincir teknolojisi gibi en son teknolojileri kullanıp bir ticaret odası olarak sahip olduğumuz sorumlulukları yerine getiriyoruz. “

Oluşturulan yeni platform, çoklu işlemlerin izlenmesine ve bunların hızlandırılmasına olanak sağlayacak ve şifreleme mekanizmalarının yardımı ile güvenli kimlik doğrulamasını sağlayacak.

Dubai, muhtemelen en blok zincir yanlısı hükümetlerden bir tanesi. Geçtiğimiz yıl, 2020 yılına kadar dünyanın ilk blok zincir destekli hükümeti olmasını istediklerini duyurmuşlardı.

Kaynak: Cryptovest

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment