Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dubai Ticaret Bakanlığı, Hamburg’dan Gelen Yetkilileri Ağırladı: Blockchain İş Birliği Konular Arasında

Arap basınında çıkan haberlere göre, Dubai Ticaret Bakanlığı, Almanya’dan gelen yetkililer ile üst düzey bir toplantı gerçekleştirdi. Hamburg’dan ülkeye ziyarete gelen heyeti ağırlayan Dubai Ticaret Bakanlığı yetkilileri, Blockchain, yapay zeka ve 3D teknolojileri konusunda fikir alış verişinde bulundu.

Almanya’dan gelen ve H.E. Dr Peter Tschentscher’in başkanlık ettiği heyeti, Hamad Buammim başkanlığındaki delegasyon karşıladı.

İki ülke arasında yapılan ticaret, stratejik iş birliği ve lojistik alanındaki uygulamalarda Blockchain teknolojisinin çok önemli olduğuna değinilen toplantıda, bu sayede çok daha efektif ve başarılı bir sürecin yönetilebileceğine vurgu yapıldı.

Alman heyeti de, Dubai ile birlikte çalışarak, Blockchain ve diğer yeni teknolojiler konusunda iş birliği yapmaa sıcak olduklarını ifade ederken, ziyaretten son derece memnun kaldıklarıne değindi.

Bilindiği üzere, son dönemde Blockchain teknolojisi ile çok içli dışlı olan Dubai, gelecek planlarında Blockchain’e çok büyük önem veriyor.

Dubai’nin dijital dönüşümü vizyonu ile yola çıkan yetkililer, 2020 yılında Dubai’yi dünyanın ilk Blockchain odaklı akıllı şehri yapabilmek için çok ciddi bir çaba sarf ediyorlar.

Bu noktada yapılan dünya çapındaki çalışmalar ile teknolojiyi daha yakından tanımaya ve daha iyi anlamaya çalışan Dubaili yetkililer, başta tapu kayıtları, hastane bilgileri ve lojstik sektörü olmak üzere birçok alanda kendilerinin işine yarayacak Blockchain teknolojisinin, ne denli devrimsel ve başarılı bir teknoloji olduğunu her fırsatta dile getiriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment