Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dubai’den Yeni Kripto Kuralları ile Gizlilik Tokenlarına Yasak: Hangi Altcoinler Etkilendi?

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) kripto varlıklara yönelik yeni düzenlemeler kapsamında Monero (XMR) ve Zcash (ZEC) gibi gizlilik sağlayan altcoinlere yasak getirdi.

Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Sanal Varlıklar Düzenleme Kurumu (VARA), Dubai’de faaliyet göstermek isteyen sanal varlık şirketleri ve ihraççıları için lisanslama ve yetkilendirme gerekliliklerini belirleyen yeni düzenlemeleri yayınladı.

Yayınlanan bu düzenlemeler doğrultusunda anonimliği artıran ve “suça teşfik ettiği” öne sürülen Monero, Zcash ve Tornado Cash (TORN) gibi kripto paraların yasaklandığı belirtildi.

Söz konusu yasak kapsamında halihazırda faaliyet gösteren ya da gelecek Dubai’de hayata geçecek kripto para kurumlarının bu tür varlıklar üzerinden hizmet vermesi, ticaret yapması ve benzer nitelikte varlıklar üretmesine müsamaha gösterilmeyecek.

Benzer düzenlemeleri yakından takip eden Blockchain istihbarat firması TRM Labs,  yaşananların şaşırtıcı olmadığına dair şu açıklamalara yer verdi:

Fon akışlarının gizlenmesi, yasadışı faaliyetlerin tespit edilmesini zorlaştırıyor. Bu nedenle düzenleyicilerin bu tür varlık sınıflarına ve mekanizmalarına güçlü bir şekilde tepki göstermesi şaşırtıcı değil.

Dubai’deki kripto faaliyetleri, geçen yıl kurulan Sanal Varlıklar Düzenleme Kurumu tarafından denetlenirken yeni düzenlemeler bu kurum tarafından hayata geçiriliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!