Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünya Çapındaki Kripto Para ATM’lerinin Sayısı 40 Bine Ulaştı: Türkiye’de 14 Tane Var

Kripto paralara global çapta ilgi artarken kripto para alım satım işlemleri yapmaya olanak sağlayan ATM’lerin sayısı da her geçen gün artışına devam ediyor.

Coin Atm Radar verilerine göre 2022 Eylül ayı itibariyle dünya çapındaki kripto para ile işlem yapılabilen ATM sayısı 40 bine yaklaşmış durumda. Global ölçekte kripto para ATM’lerinin yerlerini, hangi kripto paraları kabul ettiklerini ve operatör sayılarını sunan Coin Atm Radar’ın söz konusu verileri kripto para ATM’lerindeki hızlı artışın devam ettiği gösteriyor. Bu ATM’ler özellikle borsa üzerinden işlem yapmak istemeyen ve yerel çözümler arayan kripto para kullanıcılarına yenilikçi bir kolaylık sağlamış oluyor.

2022’nin üçüncü çeyreği itibariyle, dünya çapında toplam 38.996 kripto para ATM’si bulunuyor. 78 farklı ülkede kurulan bu ATM’lere 614 operatör, servis sağlayıcısı olarak eşlik ediyor.

Dünya çapındaki kripto para ATM’lerindeki artışları gösteren bu tabloya göre, özellikle 2017 yılından sonra çığ gibi büyüyen yeni ATM sayısı gözler önüne seriliyor. 2017 senesinden bu yana yaklaşık %3,925 artış sergileyen yeni ATM sayısı, sektör oyuncularının bu alandaki iştahının devam ettiğini gösteriyor. Dünyada en çok kripto para ATM’sine sahip kıta olarak karşımıza Kuzey Amerika çıkıyor. %95‘lik orana sahip Kuzey Amerika kıtasını takiben ikinci sırada %3,8’lik oranla Avrupa Kıtası yer alıyor.

Toplam 39.008 kripto ATM‘sinden 38.996’sı Bitcoin’i desteklerken, 33.051’i de çeşitli altcoinleri kabul ediyor. Verilere göre, İstanbul’da 9 ATM, Bursa’da 1 ATM, İzmir’de 1 ATM, Ankara’da 1 ATM, Antalya ve Mersin’de 1‘er ATM olmak üzere Tükiye’de toplam 14 kripto para ATM’si hizmet veriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!