Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyarder Mike Novogratz’a Göre Bitcoin (BTC) Kısa Vadede 30 Bin Dolara Ulaşamayacak

Kıdemli Wall Street borsacısı milyarder Novogratz, Bitcoin’in (BTC) yakın zamanda 30 bin dolar seviyesine ulaşmasının mümkün olmadığını söylüyor.

Son dönemlerde kripto paralar hakkındaki yorumlarıyla gündeme gelen Mike Novogratz, 8 Ağustos günü Bloomberg Tv’ye verdiği bir demeçte Bitcoin’in yakın zamanda 30 bin dolar seviyesine ulaşmasının pek mümkün olmadığını iddia etti. Galaxy Digital‘in başkanı Novogratz bu düşüncesini, önemli kurumsal sermaye girişlerinin olmaması nedeniyle Bitcoin boğalarının hakimiyeti sağlayamayacakları fikriyle destekliyor.

Bu tezinin yanı sıra Novogratz, Bitcoin alıcılarının bir geri adım atmadığını ve yükseliş hareketi beklememesinin büyük bir düşüşün yakın olduğu anlamına gelmediğini vurguluyor. Sadece kısa vadeli bakıldığında, küresel çapta ekonomik durgunluğun devam ettiğini ve bu sebeple ani bir yükselişin pek mümkün olmadığını öne sürüyor.

Her ne kadar kısa vadeli yükseliş beklentisine sahip olmasa da ünlü milyarder gelecek yıllarda Bitcoin’in çok iyi noktalara geleceğine dair olan inancını sürdürmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Bloomberg ile yaptığı bir röportajında kripto paraların düşüş döneminin en kötü günlerinin geride kaldığını ifade eden milyarder, 5 yıl içerisinde Bitcoin fiyatının 500 bin dolara ulaşmasının gayet mümkün olduğunun altını çiziyor.

Bitcoin fiyatı yazının kaleme alındığı esnada günlük %4‘e yakın bir düşüş sergileyerek 23 bin 260 dolardan piyasalarda işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!