Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in Kripto Paralar Üzerindeki Baskısı Devam Ediyor: 12.000 Sosyal Medya Hesabı Kapatıldı

Çin Siber Uzay İdaresi (CAC), sosyal medya platformlarında yasal dışı kripto para ticaretine teşvik eden hesapların kapatıldığını açıkladı.

Kurum 9 Ağustos tarihinde WeChat üzerinden yaptığı açıklamada, Weibo ve Baidu gibi sosyal medya platformlarının yardımıyla bu yıl sosyal medya üzerinden kullanıcıları yasa dışı kripto para yatırımı yapmaya teşvik eden 12.000 hesabın kapatıldığını belirtti.

Çin, kripto para yasağını daha işlevsel hale getirebilmek adına haber ve bilgi alma kaynaklarını hedef almış bulunuyor. Çin’in siber iletişim araçları regülatörü, Siber Uzay İdaresi (CAC), bu yıl kapatılan 12.000 hesabın yanında, kripto paralara yatırım yaparak kolay para kazanma düşüncesini barındıran ve kullanıcıları yatırıma teşvik eden 51.000 iletinin silindiğini belirtti. Kurum ayrıca kripto paralara yatırım, kripto para spekülasyonu ve kripto para madenciliği gibi konular üzerine çevrim içi ders veren 105 internet sitesinin kapatıldığını açıkladı.

Kurum, insanların varlıklarını korumak adına kripto paralar ile ilgili yasa dışı finansal faaliyetler üzerindeki baskıyı arttırarak sürdüreceklerini vatandaşların birikimleri konusunda daha sorumlu davranmaları gerektiğini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!