Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünya Ekonomi Forumu: 40 Merkez Bankası Dijital Paraları Araştırıyor

Dünya Ekonomi Forumu (WEF) tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre Dünya genelindeki onlarca farklı merkez bankası, dijital para teknolojisini yakından takip ediyor.

Dünya Ekonomi Forumu, Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) tarafından Ocak 2019 tarihinde yayınlanmış bir araştırmaya atıfta bulunarak şu anda en az 40 farklı merkez bankasının Blockchain teknolojisiyle ilgili araştırmalar yaptığını öne sürdü.

WEF tarafından yayınlanan bu rapora göre merkez bankaları özellikle kendi dijital paralarını geliştirmeyi düşünüyor, bu konuyla ilgili çeşitli değerlendirmeler yapıyorlar.

Dünya Ekonomi Forumu tarafından yayınlanan rapora göre de bu merkez bankalarının kendi dijital paralarını geliştirme fikirleri aslında pek kötü bir fikir değil. Çünkü WEF, bu türdeki dijital paraların çeşitli avantajlar sunabileceğini düşünüyor.

Merkez bankası destekli dijital paralar sayesinde KYC ve AML yasalarının daha düzgün bir şekilde uygulanabileceğini, vergi kaçakçılığının, yozlaşmanın ve yasa dışı faaliyetlerin azaltılacağını, tekel bankalara yeni bir rakip çıkacağını belirten Dünya Ekonomi Forumu, tüm bunların yanı sıra bu dijital paraların hız ve maliyet konusunda da verim sağlayacağı görüşünde.

Dünya Ekonomi Forumu tarafından yayınlanan rapordan bir alıntı şu şekilde:

“Merkez bankası destekli dijital paralar, nakit kullanımının gitgide azalması durumunda çok kritik bir rol oynayabilirler. Eğer bir ülkedeki nakit kullanımı neredeyse yok denilecek kadar azalırsa merkez bankası destekli dijital paralar devreye girebilir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment