Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Konglu Gazeteci: Brexit ve 1 Nisan Şakaları Fiyatları Arttırmış Olabilir

Kripto para piyasalarının yaşadığı büyük yükseliş ve daha sonra BTC’nin kendini 5 bin doların üzerine atması ile birlikte, hemen herkes bu artışın arkasında yaşanan süreçleri araştırmaya başladı. Konuyla ilgili yapılan yorumlarda grafiğin göstergeleri, kurumsal yatırımcı haberleri ve alt yapı çalışmaları önemli bir yere sahip olarak nitelendirilirken, Hong Konglu ünlü kripto para gazetecisi Eric Lam de, kendine göre yaşanan bu artışın sebeplerini açıkladı.

Lam, yaptığı açıklamada 1 Nisan şakalarının etkili olabileceğini ifade etti. Başarılı gazeteciye göre, SEC’in ETF kabul ettiği yönünde çıkan şaka haberler bir yükselişe sebep olmuş olabilir ancak bu fikre, hemen hemen hiç kimsenin katılmadığını görmek de mümkün.

Lam’in bir diğer olası senaryosu -ki bunun olmuş olma ihtimali, bir öncekine göre çok daha yüksek- Brexit süreçleri. Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden ayrılmaya karar vermesi ile ilgili olarak yaşanan siyasi belirsizliğin, birçok yatırımcıyı pound yerine Bitcoin’e yönlendirdiğini ifade eden Lam, bunun da artışın bir öncülü olabileceğinin altını çizdi.

Artışın sebebi her ne olursa olsun, birçok kişinin yeniden mutlu olması ve piyasadaki kötü havanın ve kasvetin dağılması gerçekten de son derece kritikti. Dün 5250 dolar seviyelerini de geçmeyi başaran Bitcoin, her ne kadar bu yazının kaleme alındığı dakikalarda doğal olarak az da olsa bir çekilme yaşasa da, şu anda halen 5000 doların üzerinde kendisine alıcı bulmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment