Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünya Ekonomisinin Dev Yatırımcıları Kripto Para Piyasasına Giriyor, Balon Trendi Sona Eriyor

Kripto para piyasalarında ne eksik değil diye soracak olursak, muhtemelen birçoğumuzun vereceği cevap gayet bellidir: Spekülatörler ve büyük balinalar. Buna karşın, geleneksel sermaye piyasasının büyük aktörleri, çeşitli sebepler ile Bitcoin ve diğer kripto paralara yatırım yapma konusunda çekimser kalmışlardı, en azından şimdiye kadar. Ancak yavaş yavaş; bu balinaların balinası yatırımcılar da, kripto para piyasasına ilgi duymaya başladılar.

Bu isimler arasında, geçtiğimiz günlerde yatırım yapmayı düşündüğünü duyurduğumuzülkemizde de komplo teorileri ile adını anmayı hiçbir zaman ihmal etmediğimiz George Soros, Rotschild ailesi ve diğer isimler var. Bu büyük yatırımcılar da artık gözünü Bitcoin ve kripto para piyasasına çevirdi. Elbette bu Bitcoin’in ürün olarak değeri ve vaad ettiği potansiyel konusunda bir fikir verici ancak; piyasalar üstünde yaratılan net etkiyi görmek için halen zamana ihtiyaç var.

George Soros, Rothschild ve Diğerleri Piyasaya Giriyor

Geçtiğimiz hafta, piyasada belki de çoğu kimsenin beklemeyeceği bir şey yaşandı ve George Soros’un kripto para piyasasına yatırım yapmak istediği haberleri, amiyane tabirle gündeme bomba gibi düştü. Soros Fon Yönetimi’nin 26 milyar dolar değerindeki servetinin bir kısmını kripto para için ayıracağı iddiaları bir anda tartışma konusu olurken; fonun geçtiğimiz dönemde kripto para yatırımı yapmaya ufaktan başladığı da iddia edilmişti.

Şu aşamada Soros familyası tarafından ciddi bir piyasa hareketinin yaratıldığını söylemek güç ancak; sermaye piyasasının ağa babasının, yakın gelecekte bu işe el atacağı da çok net bir gerçek.

Illuminati deryası ve denizi ile belki de birçoğumuzun ismini ezbere bildiği ancak ne veya kim olduğu konusunda hiçbir fikrinin olmadığı o meşhur Rothschild ailesinden de bu yönde haberler geliyor. Büyük bankalar ve ekonomi piyasasının diğer devleri ile yakın ilişkisi olduğu iddia edilen  ailenin, Bitcoin’e bir şans vermesine kimse ihtimal dahi vermiyordu.

Ancak işin gerçeği, Rotschild ailesinin, kripto para piyasasında uzun bir süredir yine Soroslar gibi ufaktan ufaktan bulunmaya başladığı. Bu konu hakkındaki ilk dedikodular ise, 2017 yılının sonlarında, Rotschild’ın GBTC aracılığı ile Bitcoin satın aldığı yönünde piyasaya çıkmıştı. İşte bu durum, dedikoduları da beraberinde getirdi.

Konuyla ilgili bir tweet atan IOHK CEO’su Charles Hoskinson, şu ifadeleri kullandı:

”Rockefeller, Soros ve Rotschild ailesinin parası, kripto para piyasasına girmeye başladı. Bakalım bu piyasalara nasıl yansıyacak?”

Elbette Rockefeller, Rotschild ve Soros gibi ailelerin ardından diğer büyük piyasa yapıcıların da işin için girip girmeyeceği henüz belli değil ancak, bu durumun ayı piyasasından çıkışı kolaylaştırmada önemli bir araç olacağı da biliniyor. Geçen yıl ki çılgın durumun ardından piyasa; yatırıma biraz daha uygun bir hale gelirken, büyük aileler ve kurumlar da bu durumu fırsat biliyor.

Bitcoin Balonu İfadesi Artık Yersizleşmeye Başladı

George Soros’un, Bitcoin konusunda lafını nasıl yediği de kulislerde dillendirilen konulardan bir tanesi. Ocak ayında Bitcoin bir balondur diyen Soros, Bitcoin fiyatı 17-18 bin dolarlardan 6 bin dolar seviyesine inince, nedense bu fikrini değiştirip yatırım yapmaya karar verdi. Elbette Soros Ocak ayında bu açıklamayı fiyatı düşürmek için yapmamış olabilir ancak; durum yine de hayli enteresan. Ancak gerçek olan şey, fiyat düşünce büyük yatırımcıların işin içine girmeye başladığı.

İşin bir diğer boyutu da, artık bu tarz yatırımcılar işin içine girdikten sonra Bitcoin’e balon diyenlerin sayısının azalacağı gerçeği. Kenneth Rogoff gibi birkaç kişi halen Bitcoin’in gelecek değeri olarak 100 doları görse de, dünyanın geri kalanının bu tarz insanlarla aynı fikri paylaşmadığı kesin. Eğer büyük yatırımcılar, hatırı sayılır miktarlarda Bitcoin satın alırlarsa, yeni yukarı çıkış trendinin kapıda olduğunu tahmin etmek güç değil. Doğrusunu söylemek gerekirse, piyasanın da bu tarz bir para girişine ihtiyacı olduğu, hele de böylesi işlem hacminin düştüğü günlerde, açık ve netti.

Bu yeni gelişmeler ve Bitcoin’in donanımsal özelliklerinde devrim niteliğinde yaşananlar; sanki usul usul bize Bitcoin’in tüm zamanların en büyük seviyesi olan 20 bin dolarlar civarına çıkacağını fısıldar gibi. Elbette ki bu durum geçtiğimiz yıldaki kadar çabuk bir süre içinde olmayabilir ancak; momentum yavaş yavaş yerine geliyor ve bu da atlanmaması gereken bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Er ya da geç, birçok analist Bitcoin’in fiyatının artacağını ve Soros – Rotschild ailelerinin de diğer herkes gibi bundan faydalanacağını düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment