Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyanın En Büyük Ödeme Sistemlerinden Kripto Para Hamleleri: Paypal ve Western Union’dan Üç Yeni Ticari Marka Başvurusu

Dünyanın en büyük ödeme sistemi devleri kripto para hamlelerine devam ediyor. Paypal ve Western Union, ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne (USPTO) üç yeni ticari marka için başvuruda bulundu.

USPTO lisanslı ticari marka avukatı Mike Kondoudis geçtiğimiz günlerde Western Union ve Paypal’ın kripto para sektörüne yönelik çeşitli hizmetler için USPTO’ya başvuruda bulunduğunu duyurdu. Yakın geçmişte kripto para ödeme ve transfer sistemleri üzerine birçok anlaşma imzalamış olan şirketlerin patent başvurusunun nedeninin sektördeki faaliyetlerine hız kazandırmak olduğu düşünülüyor.

Şirketlerin dijital varlık ödemeleri, blockchain teknolojileri ve transfer sistemlerine dair çeşitli faaliyetleri başvurularına dahil ettikleri gözlemlendi. Kripto para yatırımcıları, şirketlerin başvurularında birçok faaliyeti ele almasının yakın zamanda Wester Union ve Paypal’in kripto para sektörüne olan yatırımlarına hız kazandırabilecekleri yönünde yorumladı.

Mike Kondoudis 24 Ekim tarihli paylaşımında, Paypal’in yeni NFT ve metaverse uygulamaları adına talep ettiği ticari marka lisansının blockhain teknolojisi, dijital varlıklar, dijital varlıkların alım satımında kullanılacak indirilebilir veya web üzerinden kullanılabilen uygulamalara dair birçok faaliyeti kapsadığını belirtti. Paypal’ın, başvurusunu 18 Ekim tarihinde gerçekleştirdiği öğrenildi..

Öte yandan Wester Union ise başvurularında, dijital varlıklara yönelik, finans, bankacılık, sigortacılık faaliyetlerinin yanında dijital varlıkların değişimi, transferi ve emtia ve kripto para birimlerinin alınıp satılmasına dair hizmetleri kapsama niyetini bildirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!