Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kriptoya Milyar Dolarlar Yatıran Şirketin Fonu Yüzde 40’a Yakın Kayıp Yaşadı

Geçen yıl yaşanan kripto para boğasının öne çıkan yatırımcılarından biri olan Andreessen Horowitz (a16z), büyük maddi kayıplar ile gündeme gelmeye devam ediyor.

ABD risk sermayesi şirketi a16z kripto para boğa koşusu sırasında yatırımlarını en yüksek elden artıran şirketler arasında yer almıştı. Özellikle web3 ve metaverse alanlarına ciddi yatırımlar yapan a16z şirketinin en büyük kripto fonunda büyük seviyede düşüş olduğu belirtildi.

Şirket ocak ayında 4,5 milyar dolarlık fon açıklamış ve bunun 3.5 milyar dolarını kripto para fonuna, 1 milyar dolarını ise startup’ların tohum yatırımlarına ayırdığını belirtmişti. a16z şimdiye kadar kripto para fonları ve startup’lara toplamda 7,6 milyar dolar yatırım yaptı.

Yaşanan makroekonomik kriz ve derin finansal krizler sonucunda ciddi kayıplar ile gündeme gelen şirketin kripto para fonu son raporlara göre %40 değer kaybı yaşadı. Fon yatırımcılarına göre bu düşüş, riskli değişken kripto para birimleri satın alma uygulamasından büyük ölçüde kaçınan diğer girişim fonları tarafında kaydedilen %10 ila %20’lik düşüşlere kıyasla çok daha derin etkilere yol açtı.

Son dönemlerde sektöre olan nakit girişlerini yavaşlatan a16z şirketinin ortaklarından biri olan Chris Dixon, sektörün hala kullanıcı edinmenin ilk aşamalarında olduğunu ve toplu olarak benimsenmesinin ne zaman gerçekleşeceğinden emin olmadığını söyledi.

Kriptonun internetin politik ve yönetim yapısı ile ilgili olduğunu söyleyen Dixon, “Çok uzun vadeli bir ufkumuz var.” ifadelerine yer verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!