Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyanın En Çok Parasını Yöneten Kişiden Bitcoin Yorumu

BlackRock yatırım kuruluşu an itibariyle 5 trilyon $‘dan fazla aktif varlık yönetiyor. Bu miktar da BlackRock’a “dünyanın en büyük varlık yönetimi ve yatırım fonu” ünvanını kazandırıyor.

BlackRock yatırım kuruluşunun baş strateji uzmanı Richard Turnhill, yani dünyanın en fazla parasını yöneten kişi, şahsen hiç Bitcoin‘e sahip değil ve Bitcoin’in “doğru” fiyatının ne olacağını bilmiyor. Yeni bir röportajda Turnhill emtiaların fiyatlarının öz değerlerine göre belirlendiğini ve kripto paralarda bu öz değerin olmadığını söyledi.

Röportajda hemen hemen her hisse senedinin fiyat artışı yaşayacağı tahmininde bulunan Turnhill, konu Bitcoin’e geldiğinde olumsuz yorumlarda bulundu:

“Kripto paralar şuanda bir “balon”un özelliklerini taşıyor ki bu yüzden de inanılmaz fiyat artışlarına tanık oluyoruz. Şuanda (kripto para) satın almak için birinin kullanabileceği en temel argüman, fiyatların artıyor oluşu ve daha da artacak olmasıdır. Ama Bitcoin’in öz değerinin doğru ya da yanlış bir fiyatı yok. Yani “(Bitcoin’in) haklı fiyatı ne?” diye sorabilirsiniz. Ben bir yatırımcıyım. Hisse senetlerinin, tahvillerin “haklı değerini” düşünmeyi severim. Ama Bitcoin’in ya da herhangi bir kripto paranın “haklı fiyatı” hakkında cevap veremiyorum. İşte bu yüzden (Bitcoin) sahibi değilim.”

Genel Eğilimler

Geçtiğimiz hafta BlackRock CEO’su Larry Fink, Bitcoin’in sadece “para aklamak” için işe yarayacağı yorumunu yapmıştı. Richard Turnhill’in yorumları da, şirketin CEO’sununkiyle paralel yönde. Bitcoin ile ilgili olumsuz yorumlar gelse de, böyle büyük yatırımcıların Bitcoin’in fiyatının artıyor ve artacak oluşunun farkında olması güzel bir şey. Bazı analistler ilerleyen zamanlarda daha büyük karlar elde edileceğini kanaatinde.

Kısa dönemli fiyat artışları görmek de güzel. Ancak insanlar Bitcoin’in doğasını anladıkça, uzun dönemli fiyat artışlarına da tanıklık edeceğiz.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment