Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyanın En Eski Bitcoin Borsası Yeniden Açılıyor

Yaklaşık olarak dokuz ay önce kapılarını kullanıcılarına kapatan dünyanın en eski kripto para borsası BTCC, platformunu yeniden faaliyete geçirdiğini duyurdu. Ayrıca bu haberin yanında ilerleyen zamanlarda kendi token’lerini çıkarmayı planladıklarını açıkladı.

BTCC Pazartesi günü yaptığı açıklamada, yenilenen platformlarının Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC) ve Ethereum (ETH) gibi kripto paritelerine destek sağlayacaklarını duyurdu. Daha önce BTC China olarak hizmet veren BTCC, dünyanın ilk kripto para borsası olarak hizmet hayatına 2011 yılında başlamıştı. Ancak Çinli yetkililer tarafından yerel kripto para sektörüne getirilen bir takım düzenlemeler, ardından da ICO yasağı, BTCC’nin Eylül 2017’de kapılarını kapatmasına neden olmuştu.

BTCC kapanmadan önce Çin’in orijinal üç büyük borsasından bir tanesiydi. Borsa Ocak 2018’de Hong Kong blockchain yatırım fonu tarafından satın alınmadan önce faaliyetlerini Hong Kong ve Lonra’ya taşımıştı.

CCN’e konuşan BTCC Borsası Başkan Yardımcısı Aaron Choi, BTCC’nin yeniden hizmet hayatına başlaması ile birlikte müşterilerini nihai olarak BTCC tokenlerine dönüştürülecek puanlarla ödüllendirmek için bir sistem oluşturacaklarını söyledi.

” Ufak bir lansman gerçekleştirdik ve BTCC tokenlerine tamamen dönüştürülebilen BTCC puan sistemi oluşturmaya karar verdik. Zor dönemlerimizde bize büyük bir destek sağlayan toplumumuza bir şeyler vermek istedik. İlk olarak sadece BTC / USD pariteleri ile işlem yapmaya başladık ve sonunda Ethereum, Liteceoin ve Bitcoin Cash’i paritelerimiz arasına ekledik. Müşterilerimizin isteklerine göre daha fazla kripto parayı borsamıza ekleyeceğiz, ancak yine de bu kripto paralar arasında muhtemelen en büyük 10 kripto para da olacaktır. “

Tekrar hizmet vermeye başlayacak olan borsanın yeni özellikleri arasında yeni pariteler, yüksek likiditenin yanı sıra sözde daha hızlı para yatırma ve para çekme işlemleri de yer alıyor.

Yeni paritelere ek olarak BTCC, kullanıcı geri bildirimlerine dayalı olarak düzenli olarak ek işlem pariteleri oluşturacak. Ayrıca tüm ödül puanları, BTCC tokenlerine tamamen dönüştürülebilecek. BTCC henüz token ihracı için somut bir zaman çizelgesi yayınlamadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment