Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyanın Önde Gelen Oyun İçi Reklam Platformundan Türkiye’de Dev Etkinlik!

Türkiye’nin tek oyun içi reklam platformu Portuma, birçok önemli ismin konuşmacı olarak yer alacağı “Büyük Lansman Etkinliği”ni başlatıyor. 

Dünya sıralamasında 3. sırada yer alan oyun içi reklam platformu Portuma tarafından yapılan açıklamada, Büyük Lansman Etkinliği’nin başlayacağı duyuruldu. Geçtiğimiz yıl Almanya’da gerçekleşen en büyük oyun fuarı Gamescom 2022’e sponsor olan Portuma’nın ekim ayında İstanbul’da düzenlenecek oyun ve blockchain etkinliğinde, birçok ünlü isim konuşmacı olarak yer alacak.

Söz konusu etkinlikte, moderatör olarak Ece Üner yer alacakken konuşmacılar arasında Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Oyunder Başkanı Tansu Kendirli ve Happy Crab Game Studio kurucusu Havva Nur Solhan gibi blockchain, oyun ve reklam dünyasından birçok isim bulunacak.

Alanında dev şirketlerden biri olan Adjust‘ın Türkiye’deki tek partneri olan Portuma’nın diğer iş birliği yaptığı şirketler arasında Asyield, Game Factory ve Oyunder yer alıyor. Portuma ayrıca yıl sonuna kadar Adform, Admob, Tabolaa gibi bir çok reklam altyapı sağlayıcı ile partnerlik görüşmesinde bulunduğunu söyledi.

Portuma’nın bunun yanı sıra oyun stüdyosu ve oyun partnerleri arasında Rise Online, Game Factory, Pollux Studios, Happy Crabs, Axell Studios, Spektra Games, Oxo Games ve SoicaPol bulunuyor.

Şu ana kadar 177 ülkede 300 milyon indirme sayısına eriştiğini belirten Portuma, 7 milyon günlük aktif kullanıcı sayısına ulaştığını ifade etti. Ayrıca platformda kayıtlı oyuncu sayısının ise 10 bine ulaştığının altı çizildi.

Platformun oyun kategorileri arasında ise tır, taksi, araba simülatörü ve Runner yer alıyor. Blockchain alanında çalışan siber güvenlik firması CertiK tarafından dünyanın en güvenilir 10 metaverse projesi arasına seçilen Portuma, dünyada hem oyun içi reklam gösterimi hem de bu platforma oyna-kazan (P2E) entegre etmeyi başarmış her iki teknolojiyi de başarıyla hayata geçirebilmiş tek şirket olduğunu belirtiyor.

Öte yandan Portuma’nın bir de POR adlı yerel kripto parası bulunuyor. POR, yazım esnasında 0,00029 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!